Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-05 09:58:00

Motobike İstanbul 2020 yine sürprizler ile çok renkli

Messe Frankfurt Istanbul tarafından organize edilen motosiklet ve bisiklet sektörünün bölgedeki en kapsamlı etkinliği olan Motobike Istanbul, sektörle 12. buluşmasına hazırlanıyor. 20–23 Şubat 2020 tarihleri arasında Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) ve Motosiklet Sanayicileri Derneği (MOTODER) desteği ile İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’de düzenlenecek olan fuara aralarında ABD, Almanya, Avusturya, İtalya, Japonya, Kanada, Fransa, Güney Kore, Hollanda, İngiltere, Hindistan, Tayvan, İspanya ve Pakistan‘ın da yer aldığı 24 ülkeden 250’nin üzerinde firmanın katılması bekleniyor. Fuara katılacak firmaların arasında BMW, Brixton, Ducati, Honda, Harley Davidson, KTM, Kral, Kuba, CF Moto, Vespa, Volta, SYM, Bajaj, Peugeot, Polaris, Moto Gusto, Mondial, Husqvarna, Triumph, TVS, Yamaha, Yuki gibi dünya devleri de olacak.

 

Motosiklet satışlarının yüzde 40’ının gerçekleştiği fuarı bu yıl 100 binin üzerinde yerli ve yabancı profesyonelin ziyaret etmesi de bekleniyor. Otomobillere göre onda bir oranında düşük karbon salınımı ile çevre dostu olan ve trafik sorununa kalıcı çözüm sunan motosiklet kullanımını destekleyen fuara gelen her katılımcı için uçuş mili ve karbon ayak izi hesaplanarak o sayıda fidan dikimi de yapılacak.

 

Her yıl güçlü sponsorları ile kapılarını açan Motobike Istanbul’un bu yıl Ana Sponsoru madeni yağ sektörünün dev markası MOTUL olurken, Garanti BBVA fuarın Platinum ve Academy Sponsoru, Aytemiz Akaryakıt Sponsoru, Quick Sigorta Sigorta Sponsoru, OMM Eğitim Sponsoru, Metro FM ise Radyo Sponsoru oldu.

 

Fuarın erken dönem avantajlı biletleri Biletix üzerinden satışa sunuldu. Perşembe ve Cuma günü biletler kadınlar ve öğrencilere yüzde 50 indirimli olacak.

 

Custom motosiklet güzellik yarışması ilk kez düzenlenecek

 

Motobike Istanbul’da bu yıl birçok ilke imza atılacak. Fuarda Airbrush İstanbul tarafından özel tasarlanacak 2 adet Motobike Istanbul kaskı sosyal medya üzerinden yapılacak çekilişle hediye edilecek. Custom alanında Çağlayan Coşar tarafından fuar için tasarlanan ve gravür sanatıyla yapılan Joker konseptli çalışma gibi özel motosikletler sergilenecek. Motobike Istanbul’un en ilginç etkinliklerinden biri de ilk kez Custom Motosiklet Güzellik Yarışması olacak. Yarışma ile ilgili detaylara www.thecustomfest.com adresi üzerinden ulaşılabilir

 

Fuar boyunca Garanti BBVA sponsorluğunda Motobike Academy kapsamında düzenlenen seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu çerçevede motosiklet eğitimleri, motosiklet influencerları ile söyleşiler, Dakar’da yarışan Türk motosiklet sporcularıyla sohbetler ve Custom motosikletler üzerine söyleşiler yapılacak.

 

Satışların yüzde 40’ı bu fuarda yapılıyor

 

Messe Frankfurt İstanbul Yönetici Ortağı Tayfun Yardım, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Dünyanın lider fuar organizatör şirketi Messe Frankfurt’un portföyündeki ilk motosiklet fuarı olan, sektörün en önemli organizasyonu Motobike Istanbul’a ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her yıl bir adım daha ileri götürmeyi hedeflediğimiz Motobike Istanbul’da 2019 yılında 255 katılımcı 99,231 ziyaretçi ile bir araya geldi. Her yıl motosiklet satışlarının yüzde 40’ı 4 gün süren fuarımızda yapılıyor. Sektöre büyük katkı sağlayan fuarımızı bu yıl 100 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz” dedi.

Messe Frankfurt İstanbul’un 2019 yılında başlattığı ‘Karbonsuz Uçuş’ projesiyle sürdürülebilirliğe destek verdiğini kaydeden Yardım, “Bu projemiz çerçevesinde önemli miktarda fidan diktik ve dikmeye devam edeceğiz. Türkiye’de düzenlediğimiz etkinlikler için Sıfır Karbon Fuarı projemiz devam edecek. Motobike İstanbul dünya çapında katılımcıya ve ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Bu yıl da hedefimiz fuarımıza katılan ve ziyaret eden her kişi için uçuş millerini karbon ayak izini hesaplayarak fidan dikmeye devam etmek. Bu proje ile Türkiye’nin ilk Sıfır Karbon Fuarı projemizi başlatmış olacağız” diye konuştu

 

ÖTV düşürülsün

 

MOTED Başkanı Bülent Kılıçer ise bu yıl fuara daha büyük ilgi beklediklerini ifade etti. Motosiklet firmalarının bütün yılın satışlarına olumlu katkı sağlayan fuara büyük özen gösterdiğini kaydeden Kılıçer, pazardaki gelişmelere ve yeni uygulamalara da dikkat çekti. MOTED’in motosiklet sektörünün gelişimi için gerekli aksiyonları yasal mercilerle koordineli şekilde aldığını ve toplumda motosiklet kullanımına yönelik bilinç oluşturulmasına yönelik çalışmalar yaptığını vurgulayan Kılıçer, şöyle devam etti: “MOTED faaliyet geçtiği 2004 yılından itibaren motosiklette güvenli kullanımın ön plana çıkaracak birçok çalışmaya imza atmıştır. 2006 ve 2015 yıllarında devam eden Fon uygulaması ve sonrasındaki ek vergilerle ile pazarda beklenen büyümeyi gerçekleştiremediği gibi devamlı küçülme yönde gelişimini sürdürmektedir. 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 66’sının kentlerde yaşayacağı tahmin ediliyor. 2005 yılında dünya genelinde şehirlerde her gün yaklaşık 7.5 milyar yolculuk yapılıyorken, 2050 yılında bunun muhtemelen 3 ya da 4 katı kadar kilometre yolculuk yapılması bekleniyor. 250 cc üstü motosikletler artık hobi aracı değil ulaşım aracı haline gelmiştir. 250 cc üzerindeki araçlarda ödenen %37 olan ÖTV’nin belirlenecek cc aralığına kadar % 8 e düşürülmesi için gerekli çalışmaları yaparak Maliye Bakanlığı’na 2020 yılı için de müracaat edeceğiz.”

Euro 5 Çevre Standartı zorunlu olacak

1 Ocak 2020 den itibaren, Avrupa Birliği’nde ve Avrupa Serbest Ticaret Bölgesi’nde (EFTA) satılan tüm yeni tip onaylı motosikletlerin mevcut Euro 4 şartnamesinin yerini alacak yeni Euro 5 çevre standardını yerine getirmek zorunda olduğunu da dile getiren Bülent Kılıçer, şöyle devam etti: “Euro 4 standardının yerini alacak yeni Euro 5 standardı, tüm yeni tip onaylı motosikletler için zorunlu hale geldi. Bazı segmentler (örneğin, enduro ve deneme motosikletleri, ek teslim süresi verilmiştir. Bu ürünler, 1 Ocak 2024 itibariyle yeni Euro 5 egzoz emisyon limitlerine uymak zorunda kalacak. Araç teknolojisinin gelişimi motosikletlerin çevresel performansını iyileştirmede etkili olmuştur. Oksijen sensör kontrolleri olan 3 yollu katalizörler, elektronik motor yönetim sistemleri, gelişmiş yakıt enjeksiyonu ve değişken valf zamanlaması gibi teknolojilerle donatılmış Euro 5 uyumlu motosikletlerin geliştirilmesi sonucu olarak, Euro 5 motosikletlerinin çevresel performansı Euro 6 otomobillerin performansına eşit duruma geldi.”


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.