Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-04 18:00:00

BİST100 endeksi

ABD’de coronavirüs vakalarının artması küresel piyasalarda tedirginlik yaratmaya devam ediyor. Çarşamba günü FOMC tarafından faiz kararı beklenildiği gibi değiştirilmedi, ancak FED Başkanı Powell’ın açıklamaları dikkat çekti. Fed Başkanı Powell, pandeminin enflasyon üzerinde çok önemli etkileri olduğunu vurguladı ve ekonomik görünüme dair ciddi bir belirsizlik olduğunu belirtti.

Türkiye’de dünyadan bağımsız bir satış dalgası görülüyor. MSCI Türkiye Çarşamba günü %2,6 gerileyerek Temmuz ayında gelişmekte olan göre kaybını %15’e taşıdı. TL’deki değer kaybı, bankacılık hisselerindeki yabancı çıkışı ve kredili yerleşik yatırımcıların satışları, BİST100 endeksinin küresel piyasalardan negatif ayrışmasını destekledi.

BİST100 endeksi bayram tatili önceki yarım seanslık işlem gününe yatay seviyeden başladı. Volatilitenin yüksek olmadığı işlem gününü endeks %0,76 oranında düşüşle 1.127 seviyesinden kapandı. Finansal kiralama factoring sektörü payları %4,00 değer kazanırken, madencilik sektörü payları %2,15 değer kaybetti

Kaynak İnfo Yatirim
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.