Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-03 08:55:00

Çin borsası tatil sonrası kayıplarını derinleştirdi

Coronavirüsüne dair endişeli tablo sürerken, 1 haftalık bahar tatili sonrası piyasalara dönen Çin borsası anlık olarak %7’e kayıp vermiş durumda. Bu sabah Asya piyasalarının genelinde satıcılı seyir hâkim olurken, vadeliler tarafında anlık olarak pozitif bir görüntü var. Bu durum bize spot endekslerdeki satışların daha çok Çin’in tatil sonrası yaşattığı bir baskı olduğunu gösteriyor. Dün akşam virüsün tedavisinin bulunduğuna yönelik açıklamalar gelirken, bu gibi olası gelişmeler yakından takip edilecek. Emtialarda ise ons altın güvenli liman kaçışı ile 1585$ üzerine çıktı. Petrol fiyatları Çin’de yaşananların talebi azaltacağı tahmini ile satıcılı olmaya devam ediyor. Öyle ki petrol fiyatları ocak ayı içerisinde %10’un üzerinde değer kaybetmiş durumda. Bugün PMI verileri ön planda olacak fakat haber akışları da bu süreçte yakından izlenecek.

 

Yurtiçi piyasaların gündeminde ise ocak ayı enflasyonu var. Seans başında takip edilecek olan veriye dair aylıkta %1.1, yıllıkta ise %11.86 artış bekleniyor. Verinin TL varlıklar üzerinde etkili olması beklenebilir. Endeks ise cuma gününü %0.59 aşağıda 119.140 puanla tamamladı. Dolar/TL kurunda ise an itibariyle 5.9850 seviyesi izleniyor.

Manşette Öne Çıkanlar

·         ABD Başkanı Trump'ın aklanması hemen hemen kesinlik kazandı, nihai oylama 5 Şubat'ta yapılacak.

·         IMF sözcüsü G. Rice, Çin’de Bahar Bayramı tatili döneminde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınının, Çin ekonomisi için bazı belirsizlikler getireceğini, ancak bu olumsuz etkinin geçici olacağını söyledi.

·         ISO verilerine göre Türkiye imalat PMI verisi ocak ayında 51.3 seviyesinde gerçekleşti. Veri 22 ay sonra ilk kez 50 eşik seviyesinin üzerine çıkmış oldu.

·         S&P, Türkiye'nin kredi notunu 'B+', görünümünü 'Durağan' olarak teyit etti.

·         Britanya Başbakanı B. Johnson, AB ile gelecekteki ticari ilişkilerine dair başlayacak müzakerelere ilişkin şartlarını bugün açıklayacak.

·         Çin Merkez Bankası 7 gün vadeli ters repo faizini %2,50'den %2,40'a indirdi. Ayrıca Banka, 14 gün vadeli ters repo faizini %2,65'den %2,55'e indirdi.

·         TSİ 10.00’da Türkiye ocak ayı enflasyon verisi bekleniyor.

·         Borsa İstanbul’da bugün negatif açılış yapması bekleniyor.

Kaynak: A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.