A1 Capital'in şirketlere ilişkin değerlendirmesinde Aksigorta’nın prim üretimi Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 düşüş gösterdiği belirtildi. Ayrıca KAP’a yapılan açıklamaya göre, geçen yılın Haziran ayında 2 milyar 472,4 milyon lira olan prim üretimi, bu yıl aynı ayda 2 milyar 173,6 milyon lira oldu. Yılın ilk 6 aylık döneminde ise prim üretimi yüzde 12 düşüşle 17 milyar 522,3 milyon liradan 15 milyar 375,1 milyon liraya indi.
Değerlendirmede şirketlere ilişkin ayrıca şu bilgiler verildi:
"AKFYE… Şirketin yüzde 100 oranında bağlı ortaklığı olan Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. tarafından Erzurum ili Aşkale ilçesinde yapılması planlanan Gelinkaya Güneş Enerji Santrali (35,75 MWm / 30 MWe) ve Elektrik Depolama Tesisi (30 MWe / 60 MWh) projesi ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verilmiştir. 19.03.2024 tarihinde açıklanan üç yıllık yatırım programı ve sunum kapsamındaki ikinci aşama yatırımları olan toplam 310 MW kurulu güç kapasiteli 6 adet GES ve RES üretimli Elektrik Depolama Tesisi projeleri dahilinde tüm projelerin ÇED olumlu kararı alınmıştır. Bu projelere dair diğer izin süreçleri ile yatırımlara ilişkin teknik ve finansal çalışmalar devam etmektedir.
En son 16.05.2025 tarihli açıklamada belirtildiği üzere, inşaat süreçleri devam eden birinci aşama yatırımlar 2025 yılında tamamlandığında toplam kurulu güç 887 MW'a ulaşmış olacaktır. 2027 yılı sonunda ikinci aşama yatırımlar tamamlandığında ise Şirketin toplam kurulu gücünün yaklaşık 1200 MW düzeyine çıkması hedeflenmektedir.
AKSGY… Özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Kıta Avrupası'nda ancak bunlarla sınırlı olmaksızın yurt dışında sadece gayrimenkul yatırımları yaparak çeşitli bir yatırım portföyü oluşturmayı hedefleyen ve uzun vadeli sermaye değer artışı sağlamak ve sermaye kazancı elde etmek amacıyla kurulmuş bir veya birden fazla şirkete sınırlı sorumlu ortak (Limited Partner) sıfatıyla iştirak etmek amacıyla Şirket toplamda en fazla USD 10.000.000 tutarında yatırım yapılmasına ve bu kapsamda katılım sözleşmesi ve ortaklık sözleşmesi dahil tüm belge ve sözleşmelerin imzalanmasına, iştirak tutarlarının iştirak edilecek şirketlerin katılım sözleşmelerinde ve ortaklık sözleşmelerinde öngörülen usul, süre ve esaslar dahilinde ödenmesine, karar verilmiştir.
DOAS… Linssen Yachts B.V. ile Şirket arasında; "Linssen" marka "motoryatlar"ın Türkiye'deki satış ve servis hizmetlerinin, Şirket tarafından yerine getirilmesinin esaslarını belirleyecek bir anlaşma akdedilmesi amacıyla niyet mektubu (Letter of Intent) imzalanmıştır.
DITAS… [DOHOL] Şirketin yüzde 68,24 oranındaki payının, Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş. tarafından BDY Group İnşaat A.Ş.'ye satışı işlemine Rekabet Kurumu tarafından izin verilmiştir.
EFORC… Şirket, dijitalleşme ve çok kanallı satış stratejileri kapsamında, hali hazırda beş farklı dijital e-ticaret platformunda aktif olarak faaliyet göstermektedir. Bu doğrultuda, uluslararası alanda faaliyet gösteren en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi ile tedarik sözleşmesi imzalanmış olup, ürünlerin Amazon üzerinden satışı gerçekleştirilecektir. Bu iş birliği ile şirketin e-ticaret alanındaki erişimi genişletilerek, dijital kanallarda satış hacminin artırılması hedeflenmektedir.
GLRMK… Şirket, Polonya Demiryolları'nın Szczyrzyc - Tymbark Bolümü'nün demiryolu ve tünel yapım işleri için açılan ihaleye Polonya'da yerleşik yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Gülermak S.A.'in dahil olduğu "Budimex S.A.- Budimex Kolejnictwo S.A.- Gülermak S.A." konsorsiyumu altında 24 Nisan 2025 tarihinde 2.082.826.134 PLN teklif vermiş olup, idare tarafından kesinleşen ihale sonuç bildirimi Şirkete tebliğ edilmiştir. Sözleşmeye davet beklenmekte olup konuyla ilgili önemli gelişmeler mevzuata uygun olarak kamuya açıklanacaktır.
ORGE… Şirketin yenilenebilir enerji, teknoloji ve yeşil taahhüt dönüşüm yolculuğunun önemli yapıtaşlarından birisi olmasını arzu ettiği, e-mobilite yatırımları arasında yer alan Elektrikli Araç Şarj Ünitelerinin üretimine yönelik çalışmalarda son aşama olan test, deneme kurulum/kullanım ve belgelendirme süreçlerinin tamamlanmasını takiben AC tip Round ürünü satışa çıkmış bulunmaktadır. Mevcut durum itibarıyla işletmeden işletmeye (B2B) satış ve pazarlama süreçleri yürütülmekte olup ilk siparişler alınmış, teslim ve kurulum işlemleri tamamlanmıştır. Bireysel siparişler de alınmaya başlanmıştır.
TTKOM… Şirket Yönetim Kurulu, telekomünikasyon alanında sabit altyapı hizmetleri sunmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti ("K.K.T.C.")'nde 50.000 EUR veya eşdeğer para biriminde asgari sermayeli şirket kurulmasına karar vermiştir. Şirketin ortaklık yapısında Türk Telekomünikasyon A.Ş. yüzde 99,99 ve TTNET A.Ş. yüzde 0,01 hissedar olarak yer alacaktır. Yapılması planlanan yaklaşık 100 milyon ABD Doları yatırım ile KKTC'nin dijital omurgasının güçlenmesi için yüksek hızlı fiber internet dönüşümünü gerçekleştirmeyi hedefliyor.
VERUS… Şirketin kurumsal bilinirliğinin artırılması ve yabancı yatırımcı tabanının güçlendirilmesi amacıyla Şirket paylarının ABD merkezli OTCQX Piyasasında işlem görmesini teminen yapılacak başvuru kapsamında yetkili bir danışman firma ile 10.07.2025 tarihinde sözleşme imzalanmıştır.
YKBNK… Banka Yönetim Kurulu tarafından; sermayesinin tamamı Bankaya ait olan Yapı Kredi Finansal Teknolojiler A.Ş. sahipliğinde, ilgili izinlerin alınması koşuluyla kripto varlık alım satım platformu faaliyetinde bulunmak üzere kurulması öngörülen şirketin sermaye ihtiyacının karşılanması amacıyla; Yapı Kredi Finansal Teknolojiler A.Ş.'nin 26 Mart 2026 tarihine kadar yapılacak olan toplam 1.185.000.000 TL tutarına kadar sermaye artırımlarına Bankanın katılmasına ve gerekli her türlü başvuru ve işlemin yürütülmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine karar verilmiştir."
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.