Yeni Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) eylül ayı faiz kararının ardından değerlendirmelerde bulundu.
Politika faizinin yüzde 37’de tutulduğunu belirten Ağıralioğlu, vatandaşın asıl beklentisinin faiz kararının ne olduğundan çok bu kararların günlük hayatına ne zaman yansıyacağı olduğunu ifade etti.
Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ama milletimizin asıl merak ettiği faiz kararının ne olduğu değil, bu kararların kendi hayatına ne zaman iyi geleceğidir” ifadelerini kullandı.
Politika faizinin yüzde 37 seviyesinde olmasına rağmen vatandaşın krediye erişim konusunda sorun yaşadığını savunan Ağıralioğlu, esnafın borçlanmakta, sanayicinin ise yatırım yapmakta zorlandığını belirtti.
Ağıralioğlu, gençlerin ev ve araba alma ile yuva kurma planlarını ertelediğini ifade ederek, “Bir tarafta yüksek faiz, diğer tarafta hâlâ süren hayat pahalılığı… Millet hem parasının değer kaybından hem de paraya ulaşmanın maliyetinden yoruldu” değerlendirmesinde bulundu.
Ekonominin yalnızca faiz oranları üzerinden değerlendirilemeyeceğini belirten Ağıralioğlu, üretimin ve yatırımların artırılması, istihdamın geliştirilmesi ve Türk lirasının itibarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Ağıralioğlu, ekonomide temel hedefin vatandaşın alım gücünü korumak olması gerektiğini belirterek, “Mesele; üretimi artırmak, yatırımı büyütmek, istihdam oluşturmak, Türk lirasına yeniden itibar kazandırmak ve milletin alın terinin satın alma gücünü korumaktır” dedi.
Vatandaşın bugün sorduğu sorunun “Ben ne zaman rahatlayacağım?” olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, Türkiye’yi yüksek faiz, yüksek enflasyon ve yüksek borç arasında sıkışmışlıktan çıkaracak politikalar uygulayacaklarını savundu.
Ağıralioğlu, açıklamasında “Biz bu memleketi yüksek faiz, yüksek enflasyon ve yüksek borç arasında sıkışmışlıktan çıkaracağız. Üretenin kazandığı, çalışanın emeğinin karşılığını aldığı, yatırımcının önünü görebildiği ve milletimizin yeniden yarınından emin olduğu bir Türkiye için çalışacağız.” dedi.
Ağıralioğlu, ekonominin başarısının yalnızca faiz oranları üzerinden değil, vatandaşların yaşam koşulları üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Ekonominin başarısını faiz tabelasında değil, milletin sofrasında ölçeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2026 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.