Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-24 12:22:00

 Fed'in alımı yapacağı sinyalini

USD/TRY: Fed'in açık uçlu hazine tahvili ve ipoteğe dayalı varlık alımı yapacağının sinyalini vermeyesiyle dün Dolar'da yaşanan kısmi baskı bugün daha belirgin. Dolar endeksi (DXY) bu sabah  %0,7'ye varan düşüş göstererek 101'e yaklaşma eğiliminde. Bir süredir Dolar fonlamasına yönelik endişelerle DXY 102,9 seviyesine kadar yükselmişti. Fed haberiyle birlikte çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimi de bu sabah alıcılı. Dün 6,61 seviyesine kadar yükselen ve günü 6,56 seviyesinden kapatan Dolar /TL ise bu sabah 6,48 seviyesine kadar geriledi. ABD'nin mali taraftaki eylem planı ise hala beklense de, Fed etkisiyle Dolar baskı altında kalmaya devam edebilir. Bu kapsamda da, kur 6,56 direncinin altında kalarak seanslık grafikte 50 dönemlik ortalamasının geçtiği 6,45 seviyesine doğru düşüşünü sürdürebilir.  Aksi durumda, 6,56 seviyesinin üzerinde 6,61 tekrar hedef olabilir.


EUR/USD: Fed'in açık uçlu hazine tahvili ve ipoteğe dayalı varlık alımı yapacağının gözlenmesiyle birlikte Dolar'da düşüş devam ediyor. Bir süredir Dolar talebi ve fonlamasına yönelik endişelerle Dolar'da yükseliş paritede ise sert düşüşler gözlenmekteydi. Dün gelişme ile birlikte yükseliş eğilimine giren parite bu sabah da %1 civarında alıcılı. Şu aşamada, Fed kararının parite üzerinde etkili olmaya devam edebileceğini düşünürken, parite 1,0750 desteğinin üzerinde kalarak 1,0965 seviyesini hedefleyebilir. Ara direnç 1,09 seviyesinde. Diğer yandan, 1,0750 desteğinin altında parite tekrar düşüş eğilimine girebilir ve 1,0625 seviyesini hedefleyebilir.


XAU/USD: Fed'in limitsiz varlık alımı sinyali vermesiyle Dolar endeksi (DXY) yükselişine ara verirken, Dolar likiditesine yönelik endişeler bir miktar azalmış gözüküyor. Bu kapsamda da, değerli madeninin sert bir yükseliş kaydettiğini gözlemledik. Ons Altın dün %3,7 oranında değer kazanarak günü 1.553 seviyesinden kapattı. Değerli madende bugün de alıcılı görüntü korunurken, dünkü kapanış seviyesinin üzerinde yükseliş isteği devam edebilir ki 1.588 hedef olarak izlenebilir. Diğer yandan, 1.553 seviyesinin altına yaşanabilecek bir kaymada 1.536 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.

Kaynak:Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.