Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-10 13:18:00

DSÖ ve Global Cıtızen ortaklığında “ONE WORLD: TOGETHER AT HOME” etkinliği düzenleniyor

18 Nisan Cumartesi günü canlı olarak tüm dünyada yayınlanacak bu etkinlik, tüm dünyada COVID-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarını desteklemek için yapılacak.

Bu tarihi yayının sunuculuğunu Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel ve Stephen Colbert üstlenecek.

Lady Gaga'nın küratörlüğünde hazırlanan yayın akışında performans sergileyecek sanatçılar arasında Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Green Day'den Billie Joe Armstrong, Burna Boy, Chris Martin, David Beckham, Eddie Vedder, Elton John, FINNEAS, Idris ve Sabrina Elba, J Balvin, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban, Kerry Washington, Lang Lang, Lizzo, Maluma, Paul McCartney, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh ve Stevie Wonder yer alıyor.

Etkinlik internet üzerinden 18 Nisan Cumartesi gününü 19 Nisan Pazar'a bağlayan gece Türkiye saatiyle sabaha karşı 03.00'te tüm dünyada canlı olarak yayınlanacak. Hayatları pahasına salgından etkilenen insanların yardımına koşan cesur sağlık görevlilerimize duyduğumuz saygı ve minneti ifade edebilmek ve sağlık çalışanları yararına bağış toplamak amacıyla yapılacak bu dev canıl yayını aşağıdaki internet sitesindeki yönlendirmeler aracılığıyla takip edebilirsiniz:

 

www.globalcitizen.org/togetherathome

 

Dünya Sağlık Örgütü başkanı Dr. TEDROS ADHANOM GHEBREYESUS bu canlı yayınla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Dünya Sağlık Örgütü, coronavirus salgınını bilim ve toplumsal sağlık önlemleri ile önlemeye ve bu mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarını desteklemeye kendini adamış durumda. Bir süreliğine fiziksel olarak ayrı olabiliriz ama sanal olarak bir araya gelip muhteşem müziğin tadını hala çıkarabiliriz. “One World: Together At Home” konseri, böylesine büyük çaplı bir tehdit karşısında gösterilen güçlü bir dayanışmanın göstergesidir.”

 

Tarihin bu kritik döneminde Global Citizen kuruluşu filantropistleri de desteğe çağırıyor. Yatırımcılar, yenilikçiler ve vakıf liderlerini çok geç olmadan aşı geliştirme ve sağlık sistemleri alanında kurumlara maddi destek oluşturmaya teşvik ediyor.

 

DSÖ'nün salgın ve COVID-19 dayanışması fonu ile ilgili detaylı bilgi için www.who.int/COVID-19 internet sitesine girin ve Twitter, Facebook, Instagram, Linkedin ve TikTok üzerinden @WHO hesabını takip edin.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.