Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-11 18:00:00

Merkez Bankası Guvernörü: Çin ekonomisi 2020'de büyüme kaydedecek

Öte yandan Yi Gang, Çin ekonomisinin, COVID-19 pandemisinin etkili kontrolü sayesinde, dünyanın ilk canlanan ekonomisi olduğunu ve bu yıl pozitif bir büyüme kaydedileceğini de sözlerine ekledi. 

Çok sayıda makroekonomik finansal gösterge, ilk altı ayda, geçen yılın ilk yarısına göre daha olumlu bir performans sergiledi. Haziran sonu itibariyle M2 (para arzı) ve sosyal finansman tutarları, önceki yıla göre sırasıyla yüzde 11,1 ve 12.8'lik oranlarda artış gösterdi. Yeni kredilerin miktarı ise 2.400 milyar yuan (344,5 milyar dolar) artarak 12.100 milyar yuana vardı.  

Yılın ilk yarısında Merkez Bankası, işletmelerin finansman giderlerini hafifletmek için esas olarak faiz oranlarını düşürmeye odaklandı. Küçük ve mikro işletmelere özellikle tahsis edilmiş borç dönüşlerine ilişkin faiz oranları ve ayrıca özel şirketler ve imalat sektörü işletmeleri için faiz oranları tarihlerinin en düşük düzeyine indirildiler.

Borçlar, mikro kredilerden yararlanan küçük ve mikro işletmelerin ve fert şirketlerinin sayısı artırılarak, geniş ölçüde yeniden yapılandırıldı ve optimize edildi.

Yatırımların, tüketimin, ihracatın büyümesine paralel olarak piyasada talep de canlandı. Bunda, tüketici fiyatlarının makul ve dengeli bir düzeyde tutulması da neden-sonuç ilişkisi içinde gerçekleşti.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.