Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-28 08:46:00

BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

 

Küresel hisse senedi piyasaları coronavirüs salgınında vaka sayısındaki artış hızının yavaşlaması, hükümetlerin ekonomileri yeniden açma hazırlıkları ve büyük merkez bankalarından ek gevşeme adımları beklentisiyle pozitif seyrediyor.  Coronavirüs salgınına karşı devasa parasal genişlemeye karşın büyük merkez bankaları üzerindeki baskı sürüyor. Japonya Merkez Bankası (BoJ), dün politika faizini %-0,1'de sabit tutmasının ardından, salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla sınırsız miktarda devlet tahvili alımı yapacağını bildirdi.

 

Faiz oranlarını sıfırlayan Fed'in Çarşamba günü FOMC toplantısında alacağı aksiyon merakla bekleniyor. Fed'in hemen ardından Perşembe günü ECB'nin para politikası kurulu toplanacak.

 

Hafta içinde Fed ve ECB kararlarının yanı sıra ABD ve Euro Bölgesi'nde 1.çeyrek büyüme ile Çin'de Nisan ayı imalat verileri piyasaların radarında olacak. Koronavirüs salgının küresel büyümeye yarattığı negatif etki ve azalan risk iştahı ile dolar cazibesini korurken gelişen ülke paralarında ise baskı devam ediyor. Geçen hafta TCMB’nin 100 bp ile beklenti üzerinde faiz indirmesi sonrasında 7,0 seviyesini test ederek Ağustos 2018’deki rekor sonrası en yüksek seviyeyi gören Dolar/TL kuru haftaya 6,98 seviyesinden başladı.

İnfo Yatırım Günlük Bülten

ABD Dolar Endeksi, yeni haftanın ilk işlem gününde 100 seviyesi altında işlem görmesine rağmen TL’nin negatif ayrıştığı dikkat çekti. Bist 100 endeksi tarafında ise bu hafta 100.000 psikolojik direnci genele yayılan alınlarla aşılırken 105.000 seviyesi direnç olarak izlenecek aşağı yönde ise 99.000 desteği kırılmadığı sürece iyimser havanın devamını bekleyebiliriz.

 

BİST100 endeki pozitif başladığı günü %2,54 artışla 101.267 seviyesinden tamamladı

Kaynak:İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.