Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-04 13:18:00

Deva'da, antibiyotik ve kolonya tam kapasite üretiliyor

Deva Holding A.Ş'de, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında, antibiyotik ve kolonya tam kapasite üretiliyor.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, kısa sürede dünyayı ve ülkeyi etkileyen salgının yarattığı olağanüstü durumdan, ilaç sektörünün de olumsuz etkilendiği bildirildi.

Açıklamada, DEVA olarak sağlık alanındaki önemli misyon gereği toplum sağlığını korumak ve gerektiğinde ihtiyaç duyulan tedavileri tıbbın hizmetine sunabilmek için ülkede ilaç tedariğinin devamlılığının sağlanması konusunda gerekli çabanın gösterildiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

''COVID-19'un tedavi protokolünde ve portföyümüzde bulunan, piyasada çok sayıda muadili de yer alan antibiyotik ve yine virüsün yaygınlaşmasının önüne geçme noktasında dezenfektan olarak ihtiyaç duyulan kolonya, tam kapasiteyle üretilmekte ancak söz konusu antibiyotik ve kolonya satışlarının mali tablolarımız üzerinde materyal bir etkisi bulunmamaktadır. Türkiye genelinde tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında tanıtım faaliyetlerimize ara verilmiş, kongre ve toplantı katılımlarımız ileriki tarihlere ertelenmiştir. Öte yandan, hastalık hakkında tüm çalışanlara gerekli bildirimler yapılmış, çalışanlarımızın yurtdışı seyahatleri iptal edilmiş, şirket toplantılarının uzaktan erişim ile gerçekleştirilmesi özendirilerek yüz yüze görüşmeler sınırlandırılmış, genel müdürlük personeli haricindeki personelinin uzaktan ya da dönüşümlü olarak  çalışması uygulamasına geçmiştir. Şirketimiz personeli uzaktan çalışmaya hazırlıklı olup, faaliyetlerinin kesintisiz devam etmesi için gerekli olan tüm altyapı donanımları hazır bulundurulmaktadır. Üretim tesislerimizde ise ilaç tedariğinin devamı için tüm tedbirler en üst düzeyde alınarak faaliyetlerimiz devam etmekte olup, çalışanlarımız bu konuda düzenli olarak bilgilendirilmekte, Sağlık Bakanlığımız tarafından yapılan yönlendirmeler ve açıklamalar takip edilerek tüm yeni uygulama ve aksiyonların hayata geçirilmesine devam edilmektedir.''


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.