Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-27 08:47:00

Korona tehdidi devam ediyor

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlara düzenlenen hava saldırısı sonucu iki Türk askerinin hayatını kaybettiği belirtildi. İki askerin de yaralandığı bilgisi verilen açıklamada, “Bölgedeki Rejim hedefleri derhal ateş altına alınmış; alınmaya devam edilmektedir” denildi. Açıklamada, “Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre; 1 adet hava savunma füze sistemi, 1 adet ZU-23 uçaksavar, 1 adet tanksavar, 3 tank, 1 mühimmat aracı, 2 iş makinesinin imha edildiği, 3 tankın ele geçirildiği ve 114 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir” ifadelerine yer verildi. Türk ve Rus heyetler bölgedeki gelişmeleri ele almak üzere 14:00’te Ankara’da bir araya gelecek. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu hafta yaptığı açıklamada, “İdlib konusunda yeni bir dizi müzakereler için hazırlık yapılıyor” ifadeleri takip edilmişti.

 

ABD’nin Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) dünyanın bir pandeminin eşiğinde olduğu ve salgının ilk dalgasına sona ermeden bir aşının bulunamayabileceğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin vatandaşlarına yeni tip koronavirüs nedeniyle bazı risklerle karşı karşıya olduklarını ve salgına karşı alınacak önlemler için Başkan Yardımcısı Mike Pence’in süreci yöneteceğini söyledi. Trump’ın açıklamaları ABD’li milletvekillerinden, ülkenin bir salgına hazırlıklı olmadığı yönünde eleştiriler yöneltilmesinin ardından geldi. Dün gece Beyaz Saray’da konuşan Trump, “Yaptığımız her şey sayesinde Amerikalılara yönelik riskler çok düşük” dedi. Trump, salgın konusunda uyarı yapan FDA ile bir anlaşmazlık olmadığını belirtti ve “Ne olursa olsun biz hazırlıklıyız. Kötüleşme ihtimali var, kayda değer şekilde kötüleşme olasılığı da var ama hiçbir şey kaçınılmaz değil” dedi.

 

Trump konuştuktan dakikalar sonra ABD Hastalıkların Kontrolü ve Önlenmesi Merkezi (CDC) ülkede kaynağı bilinmeyen ilk koronavirüs vakasının teyit edildiğini açıkladı. CDC, söz konusu hastasının ne Çin’e seyahat ettiğini ne de hasta biriyle temasta bulunduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ilk kez Çin dışındaki ülkelerde daha fazla koronavirüs vakası bildirildiğini, bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'nun yaptığı açıklamaya göre Çin'de dün sadece 29 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 26 Şubat, 28 Ocak'tan bu yana en az ölümün yaşandığı gün kayıtlara geçti. Koronavirüsten kaynaklı olarak Çin'de yaşamını yitirenlerin  sayısı 2.744'e ulaştı. Koronovirüs salgınının başladığı yer olan Hubei'de 25 Şubat'ta 401 ve dün 409 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

 

ABD Başkanı Trump’ın açıklamaları yatırımcıları sakinleştirmeye yeterli olmazken, Wall Street vadelileri ve Asya borsaları bu sabah düşüyor. ABD borsalarında düşüş beşinci güne taşındı. Japon Nikkei endeksi ise Asya’da düşüşlere öncülük ediyor. Güvenli liman talebi ABD 10 yıllık tahvil getirilerini %1,32’ye düşürdü. Ham petrolün varil fiyatı küresel talebe yönelik endişelerle 48 dolar sınırına yaklaştı. Dolar/TL bu sabah yatay şekilde 6,16 seviyesinden işlem görüyor. TÜİK 10:00’da Şubat ayı Ekonomik Güven Endeksi’ni açıklayacak. TCMB 14:30’da haftalık para ve banka ile menkul kıymet istatistiklerini yayımlayacak.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.