Reklam
Tarih : 2026-06-20 11:45:29

Doğal Yaşam Parkı’nda yeni yavru sevinci

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nda zebra, papağan, midilli ve geyik türlerinde gerçekleşen doğumlarla hayvan popülasyonu arttı.

118 türden bin 500’ün üzerinde hayvana ev sahipliği yapan Doğal Yaşam Parkı’nda yaz dönemiyle birlikte farklı türlerde yeni yavrular dünyaya geldi. Turako kuşları, ara papağan, jako papağan, zebra, midilli ile ala ve benekli geyiklerin yavruları parkın yeni üyeleri arasında yer aldı.

Doğal Yaşam Parkı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yeni doğan yavruların veteriner hekimler ve bakıcılar gözetiminde özenle takip edildiği ve sağlık kontrollerinin düzenli olarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Şube Müdürü Veteriner Hekim Dr. Aygül Arsun, doğumların hayvan refahının yüksek seviyede olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Arsun, geçen yıl yasa dışı ticaret sırasında el konularak parka emanet edilen turako kuşlarından iki yavrunun dünyaya geldiğini belirterek, türün Afrika kıtasına özgü nadir kuşlar arasında yer aldığını ifade etti.

Zebraların da yavruladığını aktaran Arsun, midilli, ala geyik ve benekli geyiklerde de doğumların gerçekleştiğini kaydetti. Arsun, “Hayvan popülasyonunun artması bizleri sevindiriyor. Bütün hayvanlarımızın sağlık durumları iyi durumda” dedi.

Doğal Yaşam Parkı’nda dünyaya gelen yavruların, ziyaretçilere hem doğal yaşamı yakından tanıma hem de farklı türleri gözlemleme fırsatı sunduğu belirtildi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.