Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-17 19:01:00

''Papen Mustafa''dan adaşına tepki

Galatasaray'ın sözleşme uzatılması için kendisine sunulan önerileri reddettiği gerekçesiyle kadro dışı bırakılan genç oyuncu Mustafa Kapı'ya tepkiler sürüyor.

Mustafa Kapı gibi Galatasaray'ın alt yapısından yetişerek A takım forması giyen, futbol oynadığı dönemde stili Fransızların efsane oyuncusu Jean-Pierre Papin'e benzetildiği için ''Papen Mustafa'' lakabıyla anılan Mustafa Kocabey, yaşananları HİBYA'ya değerlendirdi.

Kocabey, yaptığı açıklamada, Mustafa Kapı'nın çok genç oyuncu ve tecrübesiz olduğuna işaret ett.

Kapı'yı yönlendiren insanlar bulunabileceğini belirten Kocabey, ''Bunlar menejerler, ailesinden birileri olabilir. Onun kafasına girilmiş olabilir. Çünkü bunları düşünecek kadar tecrübe edindiğini sanmıyorum ben.'' dedi.

Kocabey, şöyle konuştu:

''Galatasaray Kulübü bu konuda bir açıklama yaptı. Ben de onun yaşında Galatasaray forması giyiyordum. Biz, 15-16 yaşındayken, alt yapıda o formayı giyerken kafamızda tek bir düşünce olurdu. Parçalı formayla atacağımız gollerle veya kazanacağımız başarılarla Galatasaray taraftarının gönlünde taht kurmak. Bizim düşüncemiz hep buydu. Parayı hiç bir zaman düşünmedik. Maddiyat ikinci değil, üçüncü, dördüncü plandaydı. Demek ki bizden sonrakilerin büyük çoğunluğu paraya endeksli olmuş. Galatasaray ruhunu taşımak zaten herkese nasip olmaz. Demek ki Mustafa Kapı da böyle düşünüp, böyle bir şey yapmak istedi. Kendisi hakkında hayırlı olsun.''

Kendisinin Mustafa Kapı'yı bir kez izlediğini aktaran Kocabey, ''Geçen yıl Şampiyonlar Ligi Porto maçında hocası şans vermişti. Sahada çok ezildiğini de gördüm. Yetenekli olan futbolcu büyüklerinin içinde de mücadele etmesini, kendisini göstermesini bilmeli. Tüm samimiyetimle söylüyorum Mustafa Kapı'yı beğenmemiştim. Galatasaray forması bu kadar da ucuz değil. Hayırlısı olsun. Demek ki Galatasaray forması giymeyi istemiyormuş. Öncelikle kafasında para kazanmak varmış.'' diye konuştu.

Kocabey, önemli konunun oyuncunun karakteri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Transfer olurken bile karakterini sorarlar kişinin. Biz böyle yetiştik. Galatasaray kültüründe ilk önce bize bunu, adamlığı öğrettiler. Demek ki kendisi Galatasaray forması giymeyi düşünmedi. Şöyle bir gerçek de var. Karakterinizi ortaya koyarken önce kendinizi, sonra anne ve babanızı temsil ediyorsunuz. Böyle bir durumda ailenin de kendisini sorgulaması gerektiğine inanıyorum.''

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.