Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-07-14 19:35:00

DSP Genel Başkanı Önder AKSAKAL 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı

“Büyük ATATÜRK’ün öncülüğünde bu milletin yokluklar içinde kurduğu devlet ve et-tırnak olmuş millet asla bölünemez.” diyen AKSAKAL açıklamasında şunları söyledi:

“15 Temmuz darbe girişimi emperyalist sistemin Türkiye Cumhuriyeti devletini topyekün ele geçirme projesinin son aşamasıdır.
 
Bu plan ve heves, 100 yıl öncesi girişilen işgal karşısında Mustafa Kemal’in öncülüğünde 19 Mayıs 1919’da başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı sonrasında kanla sulanan bu toprakların yeniden vatan yapılmasına karşı intikam ve işgalplanının bir kez daha denenmesi girişimidir.
 
Siyaseten politikalarına destek vermiyor olsak bile, demokratik seçimlerle iş başına gelmiş olan hiçbir yönetimin askeri darbe eliyle görevden uzaklaştırılmasına asla göz yummayız. Demokratik Sol Parti böyle bir mücadelenin sonrasında 12 Eylül darbecilerinden icazet almaksızın kurulmuştur. Bu duruşumuz ve düşüncemiz ilk günkü gibi kararlılıkla sürdürülmektedir.
 
Büyük ATATÜRK’ün öncülüğünde bu milletin yokluklar içinde kurduğu devlet ve et-tırnak olmuş millet asla bölünemez. 15 Temmuz işte bu duyguların tezahür ettiği, yeniden vücut bulduğu anlamlı bir gündür.

O büyük direniş iradesine katılarak devleti ve milleti için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi bir kez daha şükranla yâd ediyorum, gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.