Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-26 20:26:00

Real Madrid Stadyumu tıbbi depo olarak kullanılıcak

Dış Haberler, 26 Mart ( HİBYA) –  İspanyol spor kulubü Real Madrid, Perşembe günü yaptığı açıklamada Koronavirüs’e (KOVİD-19) karşı devam eden “savaşa” destek olabilmek için 81,000 kapasitelik Santiago Bernabeu stadyumunun tıbbi malzeme deposu olarak kullanılıcağını açıkladı.
Real Madrid’in açıklamasında, İspanyol Spor Yüksek Konseyi ile yürütülen projeyi böyle açıkladı; “Real Madrid Futbol Klubü, Spor Yüksek Konseyi iş birliği ile, KOVİD-19’la devam eden savaşta kullanılması üzere Madrid’de stratejik tıbbi malzemelerinin dağıtımı ve depolanması için bir proje başlattı.” 
İspanyol Spor Kulubü, açıklamanın devamında, iki kurumun iş birliği doğrultusunda Santiago Bernabeu stadyumu, küresel salgınla mücadele etme kapsamında tıbbi malzemelerin depolanması ve dağıtılması için yer ve imkan sunacaklarını belirtti.
Geçtiğimiz haftalarda İspanya, ölümcül Koronavirüs salgınının Avrupa’daki ikinci merkezi oldu. Hızla artan vaka ve ölüm sayıları ardından İspanyol Hükümeti 13 Mart’ta vatandaşlarının evde kalmasını isteyip, olağanüstü hal ilan etmişti. 
Yaşlı nüfusu yüksek olan İspanya’nın sağlık sistemi yüksek vaka ve ölüm sayısı karşısında direncini her gün daha fazla yitiriyor.
John Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre, Perşembe günü itibariyle İspanya’da ölü sayısı 4,145, aktif vaka sayısı 56,197 oldu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.