Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-12 09:37:00

Borsada yükseliş hız kazandı

BIST100… Borsada Yükseliş Hız Kazandı… BIST100 endeksi bankacılık ve ulaştırma endeksleri öncülüğünde günü sert yükselişle tamamladı. Bankacılık endeksi geçmiş haftalarda yaşadığı değer kayıplarını telafi etme çabası içerisindeydi. Bankacılık endeksinde gün içerisindeki kazanç %6.5’e yaklaştı. Endeks 200 günlük ortalamasının üzerine çıktı. Bu seviyelerin üzerinde kalınması durumunda iyimserliğin devam etmesi beklenebilir. Global risk iştahı dün Trump’ın vergi indirimi ve aşı açıklamalarıyla birlikte yükselişe geçse de ABD Kongresi’nde görüşülen mali teşvik paketi görüşmelerinin çıkmaza girmesi iyimserliği sınırlıyor.

 

 

USDTRY… TL Dolar Karşısındaki Kayıplarını Geri Alma Çabasında… Geçtiğimiz hafta oldukça dalgalı bir görünüm sergileyen Dolar TL kuru TCMB’nin hamleleri sonrasında sakinleşti. TCMB kurda yaşanan hareketliliği önleyebilmek adına likidite imkânlarını kademeli olarak azalttı. Dün haftalık repo ihalesi açılmazken, piyasa yapıcı bankalara açık piyasa işlemleri kanalıyla likidite sağlamadı. Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti politika faizi olan %8.25’in üzerine çıktı. Dolar TL kuru 7.20 seviyesine kadar geriledi.

 

 

EURTRY…Euro TL Kuru 8.45 Seviyelerine Geri Çekildi… TCMB’nin attığı adımlar sonrasında TL majör para birimleri karşısındaki kayıplarını geri alma çabası içerisine girdi. Euro TL kuru 8.45 seviyelerine kadar geri çekildi.

 

 

EURUSD… Dolar Global Bazda Değer Kazandı… ABD’de mali teşvik paketi görüşmelerinin çıkmaza girmesiyle birlikte dolar oluşan belirsizlik ortamında güvenli liman talebinden destek buldu. ABD tahvil faizleri yükselirken, üretici fiyatları artış gösterdi. Bugün ABD’de açıklanacak tüketici enflasyonu verisi piyasaların takibinde olacak.

 

 

XAUUSD… Aşı Haberleri Sonrasında Sert Bir Şekilde Geriledi… Koronavirüs aşısına yönelik gelişmeler ve risk iştahındaki artışla birlikte altının ons fiyatı 1,900 $ eşiğinin altına inerek sert bir şekilde değer kaybetti. Altını son haftalarda yukarı taşıyan ETF fonlarında ılımlı çıkışlar var. Diğer taraftan aşı haberleri her ne kadar gündemde kalmaya devam etse de vaka sayıları artış göstermeye devam ediyor.

 

 

GAUTRY…Gram Altın 451 TL’ye Geriledi… TL’deki değer kazancı ve altının ons fiyatının sert bir şekilde geri çekilmesiyle birlikte gram altın 455 TL seviyelerine kadar geriledi.

 

 

BRENT… Global Risk İştahındaki Azalmayla Birlikte Geriledi… ABD’de mali teşvik paketi konusundaki görüşmelerin tıkanması sonucunda Brent petrolün varil fiyatı bir süredir konsolide sürecinde olduğu 45 $ seviyelerinden geri çekildi. Yeni işlem gününde 44 $ seviyelerinden alıcı buluyor.

 

 

S&P500…Kongredeki Görüşmelerin Çıkmaza Girmesiyle Birlikte ABD Endeksleri Geriledi…. ABD hisse senedi piyasaları mali teşvik paketinin Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında çıkmaza girmesiyle birlikte günü ekside tamamladı. S&P500 endeksi %0.79 değer kaybıyla 3,333 puana geriledi.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.