Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-05 17:57:00

ABD Sağlık Dairesi Başkanı: Pearl Harbor dakikamıza geldik

Boston 5 Nisan (HİBYA) –Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Dairesi Başkanı Jerome Adams, Pazar günü Fox News Sunday’de yaptığı açıklamada ABD’nin Koronavirüs (KOVİD-19) ile mücadelesinde “Pearl Harbor dakikasına” geldiğini belirtti. Adams bu haftanın “11 Eylül ve Pearl Harbor” gibi olacağını belirtti.

Karamsar bir tonla açıklamaya başlayan Adams, “Amerikalıların bu haftanın ne kadar zor olacağını anlamasını istiyorum” dedi ve “Fakat her tünelin sonunda bir ışık vardır.” diye ekledi.

Adams, henüz eyaletlerinde evde kal çağrısı yapmayan valilere durumu ciddi almaları konusunda çağrıda bulundu. Adams, “Bize bir ay vermeyeceksiniz, ne verebiliyorsanız verin. Bir hafta verin. Bu zor zamanlarda evde kalma konusunda ne yapabiliyorsunuz yapın,” dedi ve ülkenin 7-10 gün içerisinde vaka ve ölüm sayılarında zirve yapacağını ekledi.

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, ABD’de aktif 312,249 vaka tespit edildi. Ölüm sayısı 8,503’e ulaştı. Birleşik Devletler son 2 hafta içerisinde hızla yayılan KOVİD-19 vakalarını kontrol edemeyip, hastalığın dünya merkezi haline geldi. Sadece New York eyaletinde 114,174 vaka tespit edildi ve eyalette 2,624 yaşam kaybı kayıt edildi.  Son 24 saat içerisinde ABD’de 1,340 can kaybı oldu.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.