Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-18 10:00:00

Eğitime ara verilince öğrenciler otobüslere yöneldi

Eğitime ara verilmesi kapsamında yapılan açıklama ile öncelik öğrenciler olmak üzere birçok kişi havaalanı ve otogarları doldurdu. Bu açıklama ile birlikte uçak bileti talebi yüzde 82 artarken otobüs bileti talebi ise rekor bir artışla yüzde 646 yükseldi. Konuyu Türkiye’nin seyahat sitesi Enuygun.com yetkilileri değerlendirdi.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs için ülkemizde geniş kapsamlı tedbirler alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Koronavirüs için alınan tedbirlerden biri de tüm okullarda eğitim ve öğretime ara verilmesi oldu. Öğrenciler ve veliler haberi alır almaz seyahat sitelerine akın etti. “Okulların eğitim ve öğretime ara verildiği haberi sonrasındaki gün uçak bileti aramalarında %82, otobüste ise %646 artış yaşandı”

 

Özellikle üniversite öğrencilerinin evlerine dönme gereklilikleri sebebiyle Enuygun.com’u en çok 18 – 24 yaş aralığındaki kullanıcılar ziyaret etti. Uçak biletlerinde en çok İstanbul – İzmir, İstanbul – Gaziantep, Trabzon – İstanbul rotaları tercih edilirken otobüs biletlerindeyse Ankara – Adana, Van - Diyarbakır, Karabük – Ankara arasında bilet alındı.

 

Uçak ve otobüs bileti için telefon uygulamalarını kullanan ziyaretçi sayısının yoğunluk nedeniyle bir önceki döneme göre yüzde 110 arttığını belirten Enuygun.com, ayrıca iletişim sayfasının görüntülenme oranının da bir önceki döneme göre 3 katına çıktığını belirtti.

 

Enuygun.com Hakkında

2008 yılında karşılaştırma sitesi olarak kurulan teknoloji şirketi Enuygun.com, günümüzde Türkiye’nin en büyük uçak bileti sitesi konumundadır. 200’ü aşkın çalışanıyla ayda 17 milyonun üzerinde ziyaretçisine hizmet veren Enuygun.com; uçak bileti, otel rezervasyonu, otobüs bileti satışının yanı sıra, kredi, mevduat, GSM ve internet paketi karşılaştırması yapmaya da olanak tanıyor. 2016 yılında global markası “Wingie” ile dünyaya açılan Enuygun.com, uçak bileti satışını Almanca, İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Rusça dil seçenekleriyle farklı pazarlarda da sürdürüyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.