USD/TRY: Güne acı bir haberle başlıyoruz. AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki depremin meydana geldiği açıklanırken, depremlerin çevre illerde de yoğun şekilde hissedildiği öğrenildi. Üzüntümüz büyük. Umarız en az kayıpla atlatılır. Aklımız o bölgedeyken, bir taraftan da piyasalara takip etmek zorundayız. Dolar/TL'ye baktığımızda, 18,80 civarındaki yatay hareketlerin sürdüğünü izliyoruz. Kur, söz konusu seviye civarında uzunca bir süredir düşük oynaklıkta oldukça sınırlı hareketler sergilemekteydi. Birçok gelişmeye net bir tepki vermeyen kurda 18,80'nin hafif üzerindeki yatay hareketler sürebilir. Yurtdışında ise Cuma günü ABD'den iyi gelen tarım dışı istihdam verisinin yarattığı zayıf risk ortamı devam ediyor. Cuma günü %1,1 oranında yükselen Dolar endeksi (DXY) bu sabah da hafif de olsa yükselişte. DXY'de yaşanan hareketler de düşünüldüğünde, söz konusu veri Dolar'da yükselişin biraz daha sürmesine nede olabilir. Yurtdışında veri gündemi bu hafta görece sakin. Piyasaların odak noktasında başta yarın Powell olmak üzere Fed üyelerinin hafta boyunca gerçekleştirecekleri konuşmalar olacak.
EUR/USD: Cuma günü ABD'de beklenmedik şekilde güçlü gelen tarım dışı istihdam verisinin, küresel piyasalarda risk iştahının zayıflamasına yol açtığını izledik. Veri Fed'den daha fazla faiz artış beklentisini ön plana çıkarırken, ABD-Çin gerilimi de piyasalardaki risk iştahını olumsuz etkiliyor. Bu ortamda da Dolar taleple karşılaşıyor. Parite ise baskı altında. Şu aşamada geçen haftanın son işlem günü 1,0794 seviyesine kadar geri çekilen paritede 1,0850 direncinin altında baskı sürebilir ve 1,0745 hedef olabilir. Sonraki destek ise 1,0690 bölgesinde. Bu hafta başta yarın Powell olmak üzere Fed üyelerinin ve ECB yetkililerinin hafta boyunca gerçekleştirecekleri konuşmalar öne çıkıyor.
XAU/USD: ABD istihdam verisinin sürpriz bir şekilde güçlü gelmesinin ardından Fed'e yönelik şahin beklentileri artırması Dolar'da ve faizlerde yükselişe neden olurken, değerli maden sert bir satışla karşılaştı. Ons Altın haftanın son işlem gününde %2,5 oranında düşüş kaydederek 1.865 seviyesinden günü tamamladı. ABD verisinin ardından zayıflayan risk iştahı bu sabah da devam ederken, Dolar (DXY) hafif de olsa artıda. Ons Altın'da ise tepki alımları hakim. Şu aşamada, ABD verisinin etkisinin sürdüğü ortamda değerli madende yükselişler şimdilik sınırlı kalabilir ve 1.885 direnç olarak çalışabilir. Aksi durumda 1.900 bir sonraki direnç. Diğer yandan, satışların tekrar baskın gelmesi ve 1.861 desteğinin kırılması durumunda 1.846 hedefe girebilir.
Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.