Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-06 13:37:35

Zafer Partili Şehirlioğlu: "Muharrem İnce, Mansur Yavaş’ı aday gösterdiğimizi biliyordu”

Zafer Partisi Sözcüsü Ali Şehirlioğlu, partisinin haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümet, Suriye’nin kuzeyinde bedava evler yaparken, her şeyini kaybetmiş vatandaşımıza, kredi ile konut edindirmeyi planlamaktadır diyen Zafer Partisi Sözcüsü Şehirlioğlu, “Bu ne çelişkidir. Yapılan bağış kampanyaları şeffaf bir şekilde ortaya konmalıdır. Buradan milletimize tekrar seslenmek isteriz ki; yardımlarımız devam etmeli ve oradaki vatandaşlarımızın eksiklerine ve hayatlarının devamına destek olalım” dedi.

Bir yıl önce Mansur Yavaş’ı, Cumhurbaşkanı adayı olarak gördüklerini beyan ettiklerini belirten Şehirlioğlu, “Bugünkü siyasi kaosta bile Mansur Yavaş’ın adının hala geçiyor olması bu beyanımızda ne kadar gerçekçi ve haklı olduğumuzu da ortaya koymuştur. Dolayısıyla son dakikaya kadar Mansur Yavaş’ın arkasında olduğumuzu söylemek bizim vatansever, tutarlı ve Türk siyasetini okuyan politikalarımızdan kaynaklanmaktadır.” diye konuştu.

Muharrem İnce’nin, Mansur Yavaş’ı aday gösterdiklerini bildiğini söyleyen Şehirlioğlu, şöyle devam etti:

“Muharrem İnce ile 4’lü ittifak görüşmelerimizin olduğu herkesçe bilinmekteydi. Kendisi de baştan beri Mansur Yavaş’ı aday gösterdiğimizi ve onun arkasında durduğumuzu da biliyordu. Mansur Yavaş’ın aday gösterilmesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin iç işlerine karışmak değil, Türk milletinde karşılık bulan bir isim olmasındandır. Nitekim 6’lı Masa tarafından hem milliyetçi kesime hitap etmesi hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir belediye başkanı olması sıfatıyla kabul görecek bir isimdi. Bundan sonrası zaten Sayın Mansur Yavaş’ın kendi bileceği bir konudur.”

Cumhurbaşkanın tekrardan aday olamayacağını ifade eden Şehirlioğlu, “Seçimler yaklaşırken; Sayın Cumhurbaşkanın bir daha aday olamayacağını, ithal seçmen konusunda Yüksek Seçim Kurulunun son derece titiz bir çalışma yapması gerektiğini, parmaklarda mavi mürekkep uygulamasının, mükerrer oyları önlemesi amacıyla seçim güvenliği açısından, tüm partilerinde desteklemesi gereken bir konu olduğunu, kamuoyuyla paylaşırız.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.