Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-05 15:09:00

Kraliçe Elizabeth pazar akşamı İngiltere’ye seslenecek

Dış Haberler, 5 Nisan (HİBYA) – Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth pazar akşamı KOVİD-19 salgını hakkında açıklamada bulunacak. Buckingham Sarayı, Kraliçe Elizabeth’in ülkenin pandemi krizi ile verdiği mücadelede etkilenen ailelere ve sağlık çalışanlarına hitap edeceği önceden kayıt edilmiş bir mesajın Pazar akşamı yayınlanacağını açıkladı.

Buckingham Saray’ının pazar akşamı yayınlanacak konuşma öncesi yaptığı açıklamada, Kraliçe’nin neler söyleyeceği hakkında ön bilgiler verildi. 
Saray, Kraliçe’nin yaşanan krizi bir “aksama dönemi” olarak nitelendireceğini ve virüsün her bireyin hayatını ekonomik ve gündelik yaşam bağlamında aksattığını söyleyeceğini duyurdu.
Kraliçe’nin, İngiliz Ulusal Sağlık Servis’i (NHS) ve KOVİD-19 salgını sürecinde gönüllü olan herkese teşekkür etmesi bekleniyor. 
Buckingham Sarayı, Kraliçe’nin “gelecek nesillerin, bu dönemlerde yaşayan İngilizlerin gücünü” anlatacağını ve gelecekte İngilizlerin bu döneme “gurur” ile bakacaklarını söyleyeceğini açıklama öncesi bildirdi.

Kraliyet ailesi bu tür ulusa hitapları Kraliçe Elizabeth hükmü altında tarihte sadece 3 kez gerçekleştirdi, olağanüstü anlarda yapılan bu açıklamalar Kraliçenin Annesinin 2002’de ölümü ardından, 1997’de Galler Prensesi Diana’nın cenazesi öncesi ve 1991’de Körfez savaşı döneminde yapıldı.

John Hopkins Üniversite’sinin verilerine göre, pazar günü itibariyle İngiltere’de 42,480 aktif KOVİD-19 vakası tespit edildi. Ölümcül virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4,320’ye ulaştı. İngiltere KOVİD-19’un en fazla görüldüğü 8. Ülke konumunda.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.