Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-05-06 19:00:00

Brezilya'da büyük şehirlerde karantina başladı

Dış Haberler, 6 Nisan (HİBYA) – Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun protestolarına rağmen, kuzeydoğu Brezilya'daki milyon nüfuslu iki şehir bu hafta karantinaya alınıyor. Bu arada ülkede covid-19'dan enfekte olanların ve ölenlerin sayısı hızla artıyor.

Brezilya'daki karantinaya alınan ilk şehir milyon nüfulu São Luis oldu. Dün gece itibariyle, Brezilya'nın kuzeydoğusundaki şehirde vatandaşlar evlerinden sadece sağlık nedenleriyle veya yiyecek almak için çıkabilecekler. Yeni kurallar ilk adımda 14 Mayıs'a kadar geçerli olacak.

São Luis'in başkent olduğu Maranhão eyaleti, 249 ölümle korona virüsünden nispeten hafif bir şekilde etkileniyor ve önleyici amaçlar için yeni katı kurallar getiriliyor.

Cuma günü, São Luis'in 90 km güney doğusunda bulunan Fortaleza da karantinaya alınacak. Fortaleza'nın üç milyona yakın nüfusu 20 gün süreyle karantinada kalacak.

Fortaleza kenti, Brezilya'da corona salgınının en sert vurduğu Ceará eyaletinin başkenti.

Vali Flavio Dino "Şu anda bizde kaos yok, ancak üzerimizdeki baskının hızla arttığını görüyoruz. Sağlık hizmetlerinin üzerindeki baskı, taşıyabileceğinin üzerinde'' diye konuştu.

Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgın ülkede görülmeye başladığından bu yana riskleri küçümseyerek, eyaletlerinde karantina uygulayan valilerin suç işlediğini ileri sürdü.

Bolsonaro, valiler tarafından ''işlerin yok edilmesini'' sorumsuz ve kabul edilemez olduğunu, bu nedenle gelecekte yüksek bir fiyat ödeneceğini ileri sürdü.

Vaka sayının 114 bin 715'e yükseldiği Brezilya'da ölü sayısı da Pazartesi günkü 600'ün üzerinde kişinin yaşamını yitirmesiyle 7 bin 921'e yükseldi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.