Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-30 12:03:00

Türkiye’den Dünya’ya alışverişin adresi Yollando, 10 milyon TL değerleme ile ikinci yatırımını aldı

Tarvenn’den aldığı ilk yatırım sonrası 102 ülkeye paket gönderimi yaparak 60.000’den fazla alışverişe aracılık eden Yollando girişimi, aldığı yeni yatırımla 1 milyar liralık alışveriş hacmine ulaşarak bölgedeki lider alışveriş ve paket yönlendirme servisi olmayı hedefliyor.

Alışveriş ve paket yönlendirme girişimi Yollando ikinci yatırım turunu 10 Milyon TL değerleme ile 2,2 Milyon TL yatırım alarak tamamladı. Tarvenn’in liderlik ettiği yatırım turuna değerli iş insanları Timur Soysal, Metin Bencuya, Tolunay YıldızBelkıs Kuşçulu Özer, bilişim şirketi Develoop A.Ş. ve Keiretsu Forum melek yatırımcılarından Serhan Kohen ve Mustafa Bağcı katıldı.

Uluslararası alışveriş ve paket yönlendirme servisleri sunan Yollando.com, yurtdışındaki kullanıcılarına, Türkiye’de bir teslimat adresi tanımlayarak tüm e-ticaret sitelerinden kolayca alışveriş yapmalarını sağlıyor. Yurtdışındaki kullanıcılar, Yollando adresini kullanarak Türkiye’den istedikleri ürünleri kolaylıkla satın alabiliyor ve Yollando adreslerine gönderebiliyor. Yollando farklı e-ticaret sitelerinden gelen ürünleri birleştirip yeniden paketliyor ve yurtdışındaki müşterilerine zahmetsizce iletiyor. Böylelikle yurtdışındaki Yollando kullanıcıları, kargo masraflarından %80’e varan indirim elde ediyor. Ayrıca Yollando, kişisel alışveriş asistanı “Benim için Al (Buy for Me)” servisi ile yurtdışındaki müşterilerine daha hızlı ve kolay alışveriş imkanı sunuyor. Kullanıcılar “Buy for Me” hizmeti ile Türkiye’den istedikleri ürünün linkini Yollando’ya ileterek, vakit kaybetmeden ürüne sahip olabiliyor. Gelişmiş teknolojik altyapısı ve kapsamlı servisleri ile Türkiye’nin e-ihracatına katkı sağlayan girişim, bölgedeki lider alışveriş ve paket yönlendirme servisi haline gelmeyi hedefliyor.

102 Ülkede 30.000’den fazla üye! 2018 yılının Mart ayında Tarvenn Ventures’dan ilk yatırımını aldıktan sonra 1,5 yıl içerisinde 6 dilde hizmet vererek gelirlerini 9 kat, üye sayısını 10 kat arttıran girişim, organik olarak büyüyerek 102 farklı ülkedeki kullanıcılarının Türkiye’den alışveriş yapmasını sağladı. Yollando.com’un Kurucusu Serdar Güvenkaya, “Türkiye’de e-ticaretin hacmi günden güne artıyor. Uluslararası alışveriş yapan kullanıcılar fiyat avantajı ve kalite sebebiyle Türkiye’den sipariş vermeyi tercih ediyor. Yollando ile Türkiye’nin e-ticaret konusunda sahip olduğu potansiyeli yurtdışına açıyoruz. Vizyonumuza ve ekibimize inanan bütün yatırımcılarımıza ve özellikle bizi ilk günden itibaren her konuda destekleyen Tarvenn Ventures ekibine gönülden teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Shop” ve “B2B API” hizmetleriyle global marka bilinirliği hedefleniyor Yollando, aldığı yeni yatırım sonrası operasyon ve pazarlama faaliyetlerini hızlandırıp, üstün teknolojik altyapısı ve yeni hayata geçirdiği Yollando Shop hizmeti ile tek bir panel üzerinden tüm Dünya’daki kullanıcılarının Türkiye’den hızlı ve kolay alışveriş yapabilmesine imkan sunacak. Ayrıca B2B API hizmeti ile yurtdışındaki e-ticaret siteleri ve online satıcılar, Türkiye’de online mağazalarda bulunan herhangi bir ürünü kendi platformu üzerinden satabilecek ve tüm tedarik ve lojistik süreçlerini yönetebilecek. Yollando, geliştirdiği üstün altyapı ve API hizmetleri ile yurtdışındaki e-ticaret sitelerine entegre olmayı ve Türkiye’den ürün tedariğini tüm Dünya için hızlı ve kolay hale getirmeyi hedefliyor.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.