Reklam
Tarih : 2025-08-18 17:45:01

Keçiören’de 51 mahallede ilaçlama çalışmalası yapılıyor

Keçiören Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek, karasinek ve haşereyle mücadele için ilçede kapsamlı ilaçlama çalışması başlattı.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, vatandaşların huzurlu ve sağlıklı bir yaz geçirmesi için planlı bir takvim uyguladıklarını belirterek, “İlçemizde 51 mahalleyi kapsayan ilaçlama faaliyetlerimiz aralıksız devam ediyor” dedi.

Belediye Meclisi kararıyla hazırlanan “2025 Yılı Vektör ile Mücadele Risk Analiz Raporu” doğrultusunda gece boyunca özel ekiplerle yürütülen ilaçlama çalışmaları, ilçedeki tüm mahalleleri kapsıyor.

İnsan sağlığına zarar vermeyen özel karışımların kullanıldığı uygulamalar, her iki günde bir sabah ve akşam olmak üzere beş makineyle gerçekleştiriliyor.

Mart ayında başlatılan larva mücadelesi kapsamında ise 343 üreme alanında ilaçlama yapıldı.

Bu çalışmaların  kasım ayına kadar düzenli periyotlarla devam edeceği bildirildi.

Öte yandan, bu yıl Ihlamur Vadisi’nde pilot uygulama olarak kurulan karasinek tuzaklarının başarılı sonuçlar verdiği, önümüzdeki yıl yoğun kullanılan alanlarda yaygınlaştırılmasının planlandığı belirtildi.

Belediye ekipleri , planlı programın yanı sıra vatandaşlardan gelen taleplere göre de düzenli ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2025 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.