Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-21 19:10:00

Art Boya’dan Görsel Sanatlar Öğretmenlerine Destek

Covid-19 salgını hayatımızı etkilemeye devam ediyor. Bu nedenle okullarımızda yüz yüze eğitime ara verildi.  Fakat bu arada hayat durmuyor.  Okullar, 2020-21 öğretim yılına hazırlanma döneminde.  Mevcut koşullarda, yeni döneme ait planlamaların yapılması, okul listelerinin oluşturulması için yüz yüze görüşmelerin,  toplantıların yapılması gereken bir dönemde herkes eve kapanmak zorunda kaldı. Her şey intenet üzerinden yürütülmeye çalışılıyor.

İşte Art Boya da bu karantina günlerinde, görsel sanatlar öğretmenlerine özel bir platform, web sitesi organize etti. Öğretmenlerin dışarı çıkmadan, internet üzerinden planlama ve malzeme seçimi yapabileceği, diğer öğretmenlerle iletişim kurup fikir alışverişinde bulunabileceği ve projelerini paylaşabileceği bir alan oluşturdu. Bugün 21 Nisan 2020 itibariyle açılan sitenin, öğretmen ve okulların yeni dönem için planlama, listelerin hazırlanması, projelerin sunumu ve duyurulması konusunda işlerini  kolaylaştırması bekleniyor.

Art Boya Eğitim Koordinatörü Neşe Köymen konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Görsel sanatlar öğretmenleri bu site üzerinden, okul ürünlerini, bu ürünlerle yapılmış uygulamaları ve videoları görebilecekler. Kendi ürünlerini seçip, liste oluşturabilecek ve diğer öğretmenler ile fikir alışverişinde bulunabilecekler. Sitenin belki de en yararlı bölümü okullarda yapılan projelerin buraya yüklenerek yayınlanacak olması. Bu sıkıntılı günlerde öğretmenlerimize küçük bir katkı sunabilmek amacıyla,  yapılacak çekilişle, proje sahibi üç kişiye 1000 TL. tutarında  malzeme hediye edeceğiz. Önemli olan bu günleri sağlıkla geçirebilmek, eğitimden ve sanattan kopmadan yaşama devam edebilmek diye düşünüyor, bu amaçla yeni projeler geliştiriyoruz” dedi.

 

Bu haber Piece of ART News tarafından hazırlanmıştır.

http://pieceofart.news/art-boyadan-gorsel-sanatlar-ogretmenlerine-destek-evdekalsanatsizkalma/

Kaynak:
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.