Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-02-04 09:17:00

EECAN için birleşik krallık yatırımcıları harekete geçiriyor

EECAN - Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı, Türkiye’nin de dahil olduğu Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Moğolistan, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan olmak üzere 14 ülkeyi kapsıyor.

 

Şubat 2020 Londra - Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası - BCCT, “Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı – EECAN ve Birleşik Krallık Roadshow” başlıklı bir dizi tanıtım organizasyonuna ve Londra’da aynı isimle düzenlenen “Ticari Foruma” Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Ajansı (DIT) ile işbirliği içinde ev sahipliği yaptı.

Bu organizasyon  sırasında, Birleşik Krallık Hükümeti yetkilileri İngiltere'deki işletmelere EECAN'a ihracat veya  yatırım yapma konusunda bilgi ve rehberlik sağlayarak, uluslararası ticaret ve yatırımda, EECAN şirketlerinin ilk tercih edilen ortaklar arasında olduğuna vurgu yapıldı.

EECAN Bölgesi Yükselen Yıldız

EECAN - Doğu Avrupa ve Orta Asya Ağı, Türkiye’nin de dahil olduğu Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Moğolistan, Rusya, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan olmak üzere, 14 ülkeden oluşuyor. Bu bölgede büyüyen ekonomilerle birlikte daha yüksek kalitede ürün ve hizmet talebinin artması ve büyümede artışın devam edeceğinin gözlemlenmesi İngiliz yetkilileri harekete geçirdi.

Roadshow çerçevesinde Manchester, Coventry, Oxford ve Londra’da, EECAN bölgesinden gelen temsilcilerle, İngiltere'deki işletmeler için stratejik pazarlar olarak ortaya çıkan ileri üretim, teknoloji ve akıllı şehirler, enerji ve sağlık alanlarına odaklanan toplantılar düzenlendi. Toplantılara iş dünyasından 600 kişi katılım gösterdi.

EECAN Bölgesi için iş geliştirme fırsatları Forum’da konuşuldu

Program, BCCT ev sahipliğinde ve BCCT üyeleri Dentons ve HSBC Türkiye sponsorluğunda Londra’da gerçekleşen “ EECAN – Birleşik Krallık Ticaret Forumu” ile sona erdi. Forumda mevcut ekonomik ortamda, iş fırsatlarını görüşmek ve analiz etmek üzere çeşitli sektörlerden, yatırımcılar, hukuksal ve finansal aracılar,  politika yapıcılar ve büyükelçiler gibi kilit oyunculardan oluşan 225 kişi bir araya geldi.

BCCT Başkanı Chris Gaunt, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu ve EECAN Ticari Komiseri Judith Slater, Birleşik Krallık Ticari Elçisi Rt Hon Janvrin ve Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Ümit Yalçın açılış konuşmasıyla başlayan Forumda, EECAN bölgesinde teknolojik yatırımlar ve  finansal hizmetlere yönelik iş fırsatları ile Türkiye ve Rusya arasındaki ticarete ilişkin bilgiler sunuldu.

Chris Gaunt etkinlik sırasındaki konuşmasında söz konusu bölgenin birçok ticaret ve yatırım fırsatı sunduğunun altını çizdi. Türkiye’nin bu pazarlarla ilgilenen firmalar için önemli bir giriş noktası olarak öne çıktığını vurgulayan Gaunt, BCCT’nin sahip olduğu, bu pazarlara ilgili önemli uzmanlık ve bilgi birikimi değerlendirmek istediklerine işaret ederek, EECAN bölgesi ile ilgili projelerde yer almaktan memnuniyet duyacaklarını vurguladı.

Dentons Londra ofisinde gerçekleşen forumda şirket ortaklarından Tamsyn Mileham da yaptığı konuşmasında, bir hukuk şirketi olarak deneyimlerini EECAN bölgesindeki fırsatlarda değerlendirmeyi sabırsızlıkla beklediklerine vurgu yaptı.

Forumda yer alan kuruluşlardan HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, HSBC Grubu’nun küresel ağı sayesinde uluslararası ticaret ve sermaye akışlarının %90’ından fazlasına erişim sağlayarak farklı pazarlarda işlerini büyütmeyi hedefleyen şirketleri desteklediklerini belirtti.

 

EECAN Bölgesine Genel Bakış

  • Rusya, Brezilya, Meksika ve Güney Afrika'dan daha büyük bir pazar ve iş yapma kolaylığı konusunda 28. Sırada
     
  • İngiltere EECAN -Doğu Avrupa ve Orta Asya bölgesi ile yılda yaklaşık 40 milyar liralık ikili ticaret yapıyor ve daha fazlasını yapmayı hedefliyor.
  •  
  • 375 milyon kişiye ev sahipliği yapan, dünyanın karasal olarak 5te birini kapsayan ve 14 ülkeden oluşan EECAN bölgesi pazarını, 15 milyar pound'dan fazla İngiltere ihracatı oluşturmaktadır.
  • En son ONS rakamları, İngiltere ihracatının 2019 Kasım ayı itibariyle 12 ayda 679.5 milyar liraya ulaştığını gösteriyor.
     
  • 2020-2024 yılları arasında Türkiye için öngörülen GSYİH büyümesi % 3,2
     
  • Türkiye Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.