Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2026-08-19 17:20:13

MASKİ GO kırsal mahallelerde vatandaşların işlemlerini kolaylaştırıyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen MASKİ GO cihazları, il genelinde yaygınlaştırılıyor.

Su yükleme, Manisa Kart dolumu ve fatura ödeme işlemlerini tek noktada buluşturan sistem, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların günlük işlemlerini mahallelerinden ayrılmadan gerçekleştirmesine imkan sağlıyor.

Daha önce su ve ulaşım kartı yüklemek veya fatura ödemek için ilçe merkezlerine gitmek zorunda kalan vatandaşlar, MASKİ GO cihazları sayesinde bu işlemleri mahallelerinde kısa sürede yapabiliyor.

MASKİ GO cihazlarının ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde hizmete sunulduğunu belirten MASKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fehmi Özcan, uygulamanın vatandaşlardan ilgi gördüğünü ifade etti.

Özcan, “MASKİ GO ile ulaşım kartı yükleme, su yükleme ve su faturası ödeme işlemleri kolaylıkla yapılabiliyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın bu işlemler için ilçe merkezine gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Böylece hem zamandan hem de ulaşım maliyetinden tasarruf sağlıyorlar. Vatandaşlarımızdan çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Cihazlarımızı il genelinde daha fazla noktada hizmete sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Saruhanlı’nın Halitpaşa Mahallesi’nde hizmete sunulan MASKİ GO cihazının mahalle sakinleri açısından kolaylık sağladığını belirten Mahalle Muhtarı Yücel Uydu, cihazın mahallede bulunması yönündeki taleplerinin ardından kısa sürede hizmete sunulduğunu söyledi.

Uydu, “Artık mahallemizden çıkmadan su ve ulaşım kartı yüklemelerimizi yapabiliyor, faturalarımızı ödeyebiliyoruz. Bizim için çok büyük kolaylık oldu” ifadelerini kullandı.

Alibeyli Mahalle Muhtarı Arif İldaş da MASKİ GO’nun mahalle sakinlerinin işlemlerini kolaylaştırdığını belirtti.

İldaş, “Vatandaşlarımız bu hizmetten çok memnun. Özellikle su ve ulaşım kartı yüklemelerinde büyük kolaylık sağladı” dedi.

Mahalle sakini Recep Şentürk ise daha önce su yüklemek için Saruhanlı ilçe merkezine gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, özellikle yaz aylarında bu işlemin zor olduğunu söyledi. Şentürk, MASKİ GO cihazının mahalleye kurulmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Paşaköy Mahalle Muhtarı Veysel Solak, mahallenin çevredeki birçok mahalle için ulaşım noktası konumunda olduğunu belirtti. Solak, MASKİ GO cihazının bölge halkının ulaşım kartı işlemlerini kolaylaştırdığını söyledi.

Paşaköy’ün yaklaşık 20 mahallenin merkezi konumunda bulunduğunu belirten Solak, otobüs ulaşımının da mahalleden sağlandığını ifade ederek, “Kart dolum noktasının mahallemizde bulunması vatandaşlarımız için çok faydalı oldu. Hizmetten memnunuz” dedi.

MASKİ GO cihazlarının, vatandaşların temel işlemlerini yaşadıkları mahallede hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirebilmesi amacıyla il genelinde daha fazla noktada hizmete sunulmasının planlandığı bildirildi.

  Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2026 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.