Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-31 13:41:39

OCR Labs, Federal Reserve'ün FedNow Service Provider Showcase sistemine dahil oldu

Merkezi Londra'da bulunan ve dijital kimlik doğrulama alanında lider şirketlerden OCR Labs, ABD merkez bankası Federal Reserve'ün FedNow Service'i benimsemek ve inovasyon yapmak isteyen finansal kuruluşlar anlık ödeme çözümleri sunan hizmet sağlayıcılarla buluşturmak için tasarladığı çevrimiçi bir kaynak olan FedNow Service Provider Showcase sistemine dahil oldu. OCR Labs bu FedNow Service Provider Showcase sisteminde yer alan ilk kimlik doğrulama platformu olacak.
 
OCR Labs, FedNow Service'i benimseyen şirketlere aşağıdaki anlık ödeme hizmetini sunmayı planlıyor.

Uzaktan Kimlik Doğrulama Teknolojisi (Remote Identity Validation Technology, RIVT) alanında küresel bir lider olan OCR Labs'ın sunduğu RIVT imkanları finansal kuruluşların, firmaların ve bireylerin anlık ödeme akışlarını güvene alabilmelerini sağlıyor. Şirketin kurumsal seviye yapay zekayı temel alan tamamen otomatikleştirilmiş platformu kullanıcıların kimliklerini anında doğrulayabiliyor. Bu sayede FedNow katılımcılarının tamamı yılın her günü, her saatte fonlarını güvenle gönderebiliyor ve alabiliyor.
 
OCR Labs Amerika Kıtası Başkanı Bryan Smythe, konuyla ilgili şunları söylüyor:

“FedNow Service Provider Showcase'in bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz ve diğer şirketlerin anlık ödemeler gerçekleştirebilmesini bekliyoruz. FedNow Service 2023'te kullanıma sunulduktan sonra çözümlerimizle finansal kuruluşlar, şirketler ve kullanıcılar hız ve kolaylık gibi faydalarına erişebilecek.”
 
Federal Reserve Bank Kıdemli Başkan Yardımcısı ve FedNow Kurumsal Yöneticisi Nick Stanescu ise görüşlerini şu şekilde dile getiriyor:

“OCR Labs'ın FedNow'un benimsenmesi için gösterdiği bağlılığın yanı sıra sisteme katılması bizi çok mutlu ediyor. Pazarın talep ettiği uçtan uca çözümleri geliştirmek isteyen şirketlerin ihtiyaç duyduğu iş ortaklarını belirlemenin ve onları bir araya getirmek için en doğru zamandayız.”
 
OCR Labs Türkiye ve Orta Doğu Satış Direktörü Buğra Anıldı, konuyla ilgili şunları söylüyor: 

“2018 kurulan ve dijital kimlik doğrulama alanında küresel bir lider olan kurulan OCR Labs'in ABD Merkez Bankası'nın FedNow servis sağlayıcı listesinde ilk kimlik doğrulama platformu olarak yer almasından dolayı gururluyuz. Türkiye'deki kimlik doğrulama ekosisteminin önemli bir parçası olan şirketimizin bu başarısının, tüm ekosisteme katma değer sağlayacağını düşünüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.