Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-15 11:02:00

Koronavirüs hakkında merak edilen her şeyi uzmanlar e-koronafobi’de anlatıyor

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi bilim ortağı Üsküdar Üniversitesi ile birlikte “Stres var panik yok!” mottosuyla hazırladığı e-koronafobi mikrositesi www.npistanbul.com/koronavirus/ ilk günden bugüne yoğun ilgi görüyor. Her bir alanı uzmanlar tarafından oluşturulan içeriklerle Koronavirüs COVID-19 hakkında merak edilen tüm konulara e-koronafobi’de yer alırken, güncel son bilgilerle de bir rehber görevi üstleniyor. Çocuklardan gençlere, erişkinlerden yaşlılara kadar her yaştan insan için uzmanlar tarafından titizlikle derlenen önemli bilgilerin yayımlandığı site 8 Nisandan bugüne 125 bin gösterim aldı.

Koronavirüs COVID-19 salgını dünya genelinde etkisini her geçen gün artırırken ortaya çıkan bilgi kirliliği de psikolojik zararlar veriyor. Özellikle sosyal medyada kaynağı belli olmayan bilgiler bireylerde endişe ve kaygıya neden olabiliyor.

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Bilim Ortağı Üsküdar Üniversitesi ile birlikte COVID-19 hakkında merak edilenleri bir araya topladığı e-koronafobi sitesinde uzmanların kaleme aldığı bilgiler bir arada sunuluyor.

Koronavirüsü 360 derece ele alıyor

Çok kısa bir sürede hazırlanarak yayına alınan, özel olarak hazırlanan Covid ile Yüzleşme E-Kitapçığının da yer aldığı Mikrositede COVID-19’dan virüs belirtileri, nasıl bulaştığı, salgın karşısında bağışıklığı güçlü tutmanın önemi, korunma yolları ve yöntemlerinin yanı sıra birçok konu videolarla ve yazılı olarak anlatılıyor.

Çocuklar için de öneriler var!

Sık sorulan soruların da yanıtlandığı e-koronafobi mikro siteside çocuklar için karantina günlerinde aktivite önerileri, mutlu ilişki formülleri, sosyal izolasyon döneminde psikolojik sağlamlığı koruma yolları, kaygı ve stres yönetimi, korona sürecinde ileri yaşta bireylere salgının anlatılma yöntemleri gibi çok önemli konulara değiniliyor.

Virüs hakkında bilinmeyen kalmayacak

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başta ‘Yalancı koronavirüs psikolojisi’ olmak üzere ‘kriz nasıl fırsata çevrilir’ ve ‘koronafobi’ gibi salgınla ilgili bilinmeyenlere ışık tutan içeriklerine sitede yer veriliyor. Prof. Dr. Mehmet Kerem Canbora, Prof. Dr. Sermin Kesebir, Prof. Dr. Oğuz Tan gibi duayen isimlerle birlikte Yrd. Doç. Dr. Barış Önen Ünsalver, Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar, klinik psikologlardan Duygu Barlas, Gülçin Şenyuva, Cemre Ece Gökpınar, Merve Umay Candaş Demir, Nuran Günana, Serkan Elçi, Esma Uygun ve Aslı Başabak Bhais de koronavirüs hakkında toplumun merak ettiklerini www.npistanbul.com/koronavirus/‘da sunuyor. Mikrositede aynı zamanda Sağlık Bakanlığının sunduğu bilgiler dikkat çekiyor. Uluslararası sağlık kurum ve kuruluşlarının sunduğu içeriklere de yine Türkçe olarak sitede yer veriliyor.

Çarpıcı bilgiler e-koronafobi’de

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bugüne birçok televizyon kanalında ve yazılı mecralarda toplumu bilgilendirmek için gece gündüz çalışan Prof. Dr. Haydar Sur, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Sinan Canan ve Enfeksiyon Uzmanı Dr. Songül Özer de COVID-19 hakkında bilgi ve görüşlerini e-koronafobi okuyucuları için paylaşıyor.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.