Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-22 07:29:00

Merkezin kararı ne olacak?

Dünyanın en büyük petrol depolama şirketi, kapasitesinin neredeyse tümünü sattığını duyurdu. Dünyanın en büyük bağımsız petrol depolama şirketi, korona virüs salgınından dolayı hızla artan petrol bolluğundan dolayı, traderların ham petrol ve rafine akaryakıt depolamaları için neredeyse hiç boş yerleri kalmadığını duyurdu. Rotterdam merkezli Royal Vopak NV'nin baş finans yetkilisi Gerard Paulides, verdiği mülakatta, "Petrol tarafında terminallerimiz için mümkün olan tüm kapasite tamamen satıldı," dedi ve "Vopak için, bakım olmayanlar dışında dünya çapında eldeki tüm kapasite neredeyse tükendi ve duyuyorum ki dünyanın kalan kısmında da kapasitesi dolan yegane şirket biz değiliz" şeklinde görüş bildirdi.

 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını sonrası neredeyse tüm kurum, kuruluş ve ekonomistler küresel ekonomide sert bir daralmanın yaşandığı görüşünde birleşirken, pandeminin kontrol altına alınmasının ardından yeniden toparlanmanın ne kadarlık bir zamana yayılacağı ve ne şekilde gerçekleşeceği konusunda farklı değerlendirmeler öne çıkıyor. İktisat literatüründe krizlerin ardından ekonomilerin yeniden çıkışa geçmesi ve bunun zamanlamasını ifade etmek için ekonomistler tarafından öngörülen grafiğin şekli, harfler ile ifade ediliyor. Geçmişi 2. Dünya Savaşı öncesine dayanan bu gösterimler, genellikle "V", "W", "U", "L" ve nadir de olsa "WW" olarak biliniyor. Bugüne gelindiğinde dünyaca ünlü ekonomist Nouriel Roubini, "I" tipi durgunluğu gündeme getirerek, reel ekonomi ve finansal piyasalarda sert düşüşün ardından yeniden bir çıkış beklenmemesinin kendisini şaşırtmayacağını belirtti.

 

Ülkemizdeki korona virüs vakaları ile ilgili son rakamları paylaşan Sağlık Bakanlığı, "Son 24 saatte 4611 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 119 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 95 bin 591, can kaybı 2259 oldu" açıklamasını yaptı. Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre son 24 saatte 4611 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 119 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 95 bin 591, can kaybı 2259 oldu. Bakanlık açıklamasında 1488 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısının 14 bin 918 olduğu bilgisine yer verildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Veriler bize şunu söylüyor; 'ümitsiz olma, rehavete kapılma'. Unutmayalım ki bu ikisi virüsten daha tehlikeli. Tedbirlere ısrarla uymaya devam edelim. Temas, mesafe, izolasyon." ifadesini kullandı.

Bugün yurt dışında önemli bir veri akışının olmadığı işlem gününde iç tarafta ise önce tüketici güveni verisini sonrada merkezin faiz kararını takip edeceğiz. ABD vadelilerinde pozitif seyir hakimken Asya tarafında ise genel olarak negatif bir tablo görmekteyiz.

Kaynak:AHL Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.