Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-17 09:28:00

Haftanın son işlem gününde risk iştahı pozitif

BIST100…Haftanın Son İşlem Gününde Risk İştahı Pozitif… Çarşamba günkü satışlarının ardından BIST100 endeksinde yukarı yönlü hareketler vardı. Endeks 1500 puanlık bir bant içerisinde hareket ederken, sektörel bazda baktığımızda sanayi hisseleri öne çıkarak endeksi yukarıda tuttu. Havacılık hisselerinde sert satışlar görüldü. Bankacılık endeksi ise yataya yakın bir seyir izledi. Günün sonunda ise yatay sayılabilecek bir şekilde %0.41 yukarıda 96,249 puandan işlem gününü tamamladı. Haftanın son işlem gününde Asya piyasaları ve ABD vadelilerinin artıda seyrettiğini görüyoruz. Yurt dışı piyasalarda risk iştahındaki artışa bağlı olarak endeksin güne artıda başlaması beklenebilir. ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan ekonomisini kademeli bir şekilde açacaklarını duyurmasının pozitif bir hava oluşturduğunu görüyoruz.

 

 

USDTRY…TL Dolar Karşısındaki Kayıplarını Geri Alma Konusunda Zorlanıyor… Gelişen piyasa ülke para birimlerinin birçoğu dolardaki güçlenmeye bağlı olarak satıcılı bir görünüm sergiliyor. Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde Dolar TL kurunda dünkü yükselişin ardından bir geri çekilmenin olduğunu görüyoruz. Bu geri çekilmenin kalıcı olabilmesi için geçtiğimiz günlerde 622 puana kadar çıkan CDS’in gözle görülür bir şekilde gerilemesi gerekiyor. Dolar endeksi bugün yatay bir görünüm sergiliyor.

 

 

EURTRY… Yataya Yakın Bir Seyir İzliyor…Gelişen piyasa ülkelerinin para birimleri majör para birimleri karşısında kayıplarını geri almakta zorlanıyor. Euro TL kuru yeni işlem gününde sınırlı bir şekilde gerilese de koronavirüs pandemisi kaynaklı gelişmeler gündemde kalmaya devam ediyor.

 

 

EURUSD… Parite 1.0850 Seviyelerinde… ABD’de işsizlik maaşı başvurularında haftalık olarak 5.2 milyonluk bir artışla birlikte 4 haftalık ortalama 5.5 milyona geriledi. Dün ABD tarafında açıklanan bir diğer önemli veri ise Philadelphia FED imalat endeksiydi. Veri -12.7’dan -56.6’ya yani 1974’deki OPEC krizi dönemindeki seviyelere geriledi. Lagarde Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiye destek olabilmek adına elinden geleni yapacağını söyledi. Varlık alım programının büyüklüğünün ve bileşenlerinin ihtiyaç duyulması halinde yeniden gözden geçirilebileceğini açıkladı. ECB Euro swap hatları konusunda anlaşmanın detayları belirginleşmeye devam ediyor. Euro Dolar paritesi yeni işlem gününün ilk saatlerinde 1.0850 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Önemli bir veri akışının olmayacağı işlem gününde koronavirüs pandemisi kaynaklı gelişmeler takip edilmeye devam edecek.

 

 

XAUUSD…Yeni İşlem Gününde Pozitif Havanın Etkisiyle Bir Miktar Geriledi… Güvenli varlık talebiyle destek bulan ons altın dün yeni yüksek seviyelere ilerleyişine devam ettikten sonra piyasalardaki pozitif havanın etkisiyle bugün ekside. 1700 $ seviyesinin altına sarkan ons altın haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde 1680 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR…Ons Fiyatındaki Düşüşle Birlikte Geriledi…Gram altın dün Dolar TL kuru ve ons altındaki yükselişten destek buldu. Altının gram fiyatının dün 387 TL seviyelerine kadar yükseldikten sonra yeni işlem gününün ilk saatlerinde 375 TL seviyelerine gerilediğini görüyoruz. Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde altının ons fiyatındaki gerileme gram altın fiyatını aşağı çekiyor.

 

 

BRENT…Haftayı Kayıpla Tamamlamaya Hazırlanıyor...Uluslararası Enerji Ajansı ve OPEC+ Nisan ayında petrol talebinin 30 yılın en düşük seviyelerine gerileyeceği açıklamalarında bulundular. Talepteki sert gerileme geçtiğimiz hafta iyimser bir hava oluşturan üretim kısıntısının önüne geçmiş durumda. Talepteki çöküş arz kesintilerinin etkilerinin sınırlı kalmasına neden oluyor. Brent petrol vadeli işlemlerde haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde 28.40$ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

S&P500… ABD Ekonomisinin Yeniden Açılma Metodolojisi Kamuoyuna Açıklandı…ABD Başkanı Donald Trump dün ekonominin peyderpey 3 aşamada açılacağını duyurdu. Virüsün yayılımı konusunda tepe noktanın geride kaldığını, ABD ekonomisinin uzun süre kapalı kalmasının sürdürülebilir olmadığını ifade etti. ABD hisse senetleri işsizlik maaşı başvurularındaki ivme kaybından da destek buldu. Piyasalar gelen her olumlu haberi pozitif fiyatlama eğiliminde.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.