Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-12 11:36:00

Kayseri’de vatandaşlar sanal gerçeklikle güvensiz asansörleri deneyimleyecek

 Daha önce çeşitli illerde vatandaşlara sanal gerçeklik gözlükleriyle kırmızı etiketli asansörlerde meydana gelebilecek asansör kazalarını deneyimleten RoyalCert’in amacı; asansör denetimlerine dikkat çekmek. RoyalCert ekipleri 12 Mart Perşembe günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda, 13 Mart Cuma günü Meysu Outlet Center’da, 14 Mart Cumartesi günü ise Kayseri Park AVM’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Perşembe ve Cumartesi günleri düzenlenecek etkinliklere Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da katılması bekleniyor.

 

Asansörler günlük hayatımızın önemli bir parçası. Bu nedenle ev ve iş yerlerinde her gün kullanılan asansörlerin güvenliği de oldukça önem taşıyor. Konut sahiplerinin asansör güvenliği konusunda titiz davranmaları, asansörlerinin düzenli olarak kontrol ve bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Türkiye’nin öncü asansör denetim ve muayene kuruluşu RoyalCert de vatandaşlar arasında asansör güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak adına hayata geçirdiği “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projesiyle dikkat çekiyor. Daha önce çeşitli illerde vatandaşlara sanal gerçeklik gözlükleriyle kırmızı etiketli bir asansörde karşılaşılabilecekleri tehlikeleri deneyimleme fırsatı sunan RoyalCert’in son durağı ise Kayseri oldu. Vatandaşların; 12 Mart Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda, 13 Mart Cuma günü Meysu Outlet Center’da ve 14 Mart Cumartesi günü ise Kayseri Park AVM’de gerçekleştirilecek etkinliklere ilgi göstermesi bekleniyor. 12 ve 14 Mart’taki etkinliklere Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın da katılması planlanıyor.

 

Kayseri Bilim Merkezi’nde de “Güvensiz Asansör Gerçekleri” projesi deneyimlenecek

 

RoyalCert’in 14 Mart’ta Kayseri’deki bir diğer durağı ise Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi olacak. Her yıl Bilim Haftası kapsamında birçok rektör, dekan ve bölüm başkanının katıldığı etkinlikler arasında bu yıl “Güvensiz Asansör Gerçekleri” etkinliği de yer alıyor. Bu çalışma kapsamında 14 Mart Cumartesi günü Kayseri Bilim Merkezi’ne uğrayanlar da sanal gerçeklik başlığıyla güvensiz asansör deneyimini yaşayabilecek.

 

Etkinliklerin Amacı Vatandaşları Bilinçlendirmek

Kırmızı etiketli (Güvensiz) asansöre simülasyon ortamında binerek kötü senaryolarla yüzleşen ve RoyalCert uzmanlarınca bilgi paylaşılan vatandaşlar bu deneyimi sanal ortamda yaşayarak asansör periyodik muayenesinin önemi konusunda bilinçlendiriliyor. Bunun yanı sıra yaşadıkları binalardaki asansörlerde sorun olan kişiler de etkinlik stantlarında bulunan yetkililerle direkt görüşüp sorunlarını çözümleme şansı buluyorlar.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.