Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-06-17 13:46:00

Covid-19 sürecinde diyabet hastaları diyabetlerini daha iyi yönetebilmeli

Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle Türk Diyabet Cemiyeti tarafından düzenlenen TEAM1 Buluşmaları webinar sohbetlerinde diyabet hastalığı tüm yönleriyle ele alınıyor. Covid 19 sürecinde diyabet hastalarının diyabetlerini daha iyi yönetmeleri gerektiğinin altı çizilerek hastalara önerilerde bulunuluyor

Covid-19 salgını, diyabet gibi kronik hastalıkları olan kişileri daha fazla etkileyebiliyor. Pandemi sürecinde diyabetliler için oluşan riskler ve alınması gereken önlemler, dünyada 97 yıldır yenilikçi tedaviler sağlamaya odaklı Novo Nordisk Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle Türk Diyabet Cemiyeti tarafından düzenlenen “TEAM1 Buluşmaları” webinar serisinde ele alınıyor. Webinarların moderatörlüğünü ise Mena Stratejik İletişim Danışmanlığı Kurucusu Suat Özyaprak yapıyor.

Türk Diyabet Cemiyeti TEAM1 Buluşmaları Webinar Serisi’nin 9 Mayıs’ta gerçekleşen ilk canlı yayınında “Covid-19 Sürecinde Diyabet Yönetimi” ele alındı. Türk Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlhan Tarkun, Türk Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müjde Aktürk, TEAM1 Takım Koordinatörü Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Taner Damcı konuşmacı olarak yer aldı.

Toplantı serisinin ikincisi 3 Haziran’da “Diyabetle Yaşamak” adı altında gerçekleştirildi. Bu toplantıda, Türk Diyabet Cemiyeti Genel Sekreteri, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fırat Bayraktar, Türk Diyabet Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi, Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tamer Tetiker diyabet hastalığını tüm yönleriyle konuştu ve soruları yanıtladı. Tip1 Diyabet Koşu Takımı Üyesi Tip1 Diyabetli Esma Yalıngök Kızıltaş ise toplantıda diyabetli bir koşucu olarak tecrübelerini ve takımın sağılığına ve hayatına katkılarını paylaştı.

TEAM1 Buluşmaları Webinar Serisi’nin üçüncüsü ise “Her Yönüyle Tip1 Diyabet” başlığıyla 10 Haziran’da yapıldı. Toplantı, Türk Diyabet Cemiyeti Başkanı, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji Ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan İlkova, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Ve Diyabet Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Hatun ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Covid -19‘a yakalanma konusunda, diyabetli olmanın bir risk faktörü taşımadığını belirten uzmanlar, ancak diyabetli biri Covid-19’a yakalanırsa, hastalık enfeksiyonunun daha ağır geçebildiğini ve de yoğun bakıma yatış ve ölüm riskinin daha fazla olduğunun altını çizdi. Bu yüzden diyabetlerini yönetme konusunda daha dikkatli olmaları, iyi korunmaları, bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri, mecbur olmadıkça dışarıya çıkmamaları için uyardılar.

Diyabet webinar serisini izlemek için Türk Diyabet Cemiyeti youtube sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.