Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-01 14:59:00

TİSK'ten "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 20 MİLYON TL destek

"TİSK camiası olarak büyüklüğümüzün ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bu süreçte, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini çok defa dile getirmiştik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik bu kampanyaya, 20 milyon lira ile güçlü bir destek vereceğiz"

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasına 20 milyon lira destek vereceklerini bildirdi.

Akkol, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgının küresel bir soruna dönüştüğünü belirterek, virüsün yaşamın her alanını olumsuz etkilediğine dikkati çekti.

Yaşanılan zor günlerin birlik ve beraberlik ruhuyla aşılabileceğini ifade eden Akkol, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasının milli dayanışma açısından önemli olduğunu vurguladı.

TİSK olarak kampanyaya 20 milyon lira bağışta bulunacaklarını bildiren Akkol, şunları kaydetti:

"TİSK camiası olarak büyüklüğümüzün ve sorumluluğumuzun farkındayız. Bu süreçte, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini çok defa dile getirmiştik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik bu kampanyaya, 20 milyon lira ile güçlü bir destek vereceğiz. Bu destekte TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfımız en ön safta yer aldı. Hassasiyet ve katkılarından dolayı yönetimine teşekkür ederim."

 

Çalışanlara 3 milyon maske ve 100 bin ton dezenfektan dağıtıldı

Akkol, insan sağlığını her şeyin üzerinde gördüklerini ifade ederek, bu süreçte Konfederasyonları bünyesindeki 12 bin işletmede iş sağlığı-güvenliği kurallarının yanında, devletin aldığı tedbirlerin de titizlikle uygulandığını bildirdi.

TİSK olarak çalışma hayatını da olumsuz etkileyen bu zor dönemi en iyi şekilde yönetme gayretinde olduklarını vurgulayan Akkol, attıkları adımları şöyle sıraladı:

"İlk olarak işletmelere 2 milyon maske dağıttık. Üye sendikalarımızın dağıttıklarıyla sayı 3 milyona çıktı. İşletmelere gönderilmek üzere 100 bin ton dezenfektan temin ettik. İşveren sendikalarımızın üye işletmelere destek olabilmek için kuracakları yardımlaşma ve dayanışma fonundaki sınırın nakit mevcutlarının yüzde 25'inden yüzde 35'ine yükseltilmesini talep ederek, bunun yasalaşmasını sağladık. Diğer taraftan, çalışanlara eğitim verecek online gelişim platformu kurmak için kolları sıvadık. Bu platform üzerinde yaklaşık 100 bin çalışana 3 ay boyunca iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin yanında, ailelere ebeveyn eğitimleri, psikolojik destek eğitimleri vermeyi hedefliyoruz. İlerleyen süreçte geleceğin işlerine yönelik eğitimlerle de platformu zenginleştirilmeyi planlıyoruz. "

Sağlık Bakanlığı'na 20 adet solunum cihazı bağışlamak için çalışmalara başladıklarını bildiren Akkol, bu zor süreçte fedakarca görev yapan sağlık çalışanları başta olmak üzere hizmetlerin aksamaması için özveri gösteren tüm kamu ve özel sektör çalışanlarına şükran ve minnet borçlu olduklarını vurguladı.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.