Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-08-10 20:51:00

Индексът за износ ISO през юли е 53.0

Производството се увеличи на повечето от топ 10 експортни пазари на турския производствен сектор. Германия, Обединеното кралство и Италия, които представляват повече от една пета от турския производствен износ, се завърнаха в зоната на растеж през юли, тъй като условията на работа станаха по-нормални поради отпускането на ограниченията. Отново, докато икономическите дейности в САЩ нарастваха, Китай продължи силните си темпове на растеж. В Русия, от друга страна, икономическата активност показа силен ръст.

Основните експортни пазари в условията на експлоатация на турския производствен сектор измерват Истанбулската индустриална камара (ISO), обяви индекса за експортния климат в индустриалния сектор в Турция през юли 2020 г. Всички цифри, измерени над праговата стойност от 50,0 в индекса, сочат към подобряване на експортния климат и стойности под 50, показват влошаване. 

Според данните, оповестени като сезонно изгладени, измерена през юни Камарата на Истанбул от 47,5, индексът за износ на климат в Турция за индустриалния сектор през юли се проведе на ниво 53,0, а през последните пет месеца първият праг за време беше 50,0'n. Въпросните данни сочат подобряване на условията на търсене на турските производители износители.

След резките свивания през второто тримесечие на годината поради Covid-19, през юли икономиките продължиха да подават сигнали за възстановяване. Производството се е увеличило на повечето от топ 10 експортни пазари на турската производствена индустрия. По-нормалните условия на работа поради отпускането на ограниченията на полицейските часове позволиха на Германия, Великобритания и Италия, които представляват повече от една пета от турския производствен износ, да се върнат в зоната на растеж през юли. Производството е нараснало и в други европейски страни като Франция, Испания и Полша. Производството на преработващата промишленост в Холандия продължи да намалява, но с най-ниския темп на тенденцията на свиване, която продължава от пет месеца. Икономическите дейности в САЩ нарастваха. Въпреки това, тъй като някои държави въведоха отново ограничения поради опасения относно нарастващия брой случаи на Covid-19, растежът остана умерен.

Китай поддържа силните си темпове на растеж 

В Близкия изток сложна картина привлече вниманието. Докато условията на търсене се подобряват в Обединените арабски емирства, Египет и Катар, икономическата активност намалява в Саудитска Арабия и Ливан. Латинска Америка, където епидемията Ковид-19 продължи широко, продължи своя слаб курс в началото на третото тримесечие. Докато икономическата активност продължи да намалява в Мексико и Бразилия, тя се увеличи в Колумбия. Китай се разширява за трети пореден месец и поддържа силните си темпове на растеж. Докато икономическата активност в Русия, една от другите страни от БРИК, показа силен ръст, Индия остана в значителна рецесионна зона.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.