Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-31 14:15:00

Göçmenlere yönelik koronavirüs tedbirleri

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, COVID-19 tedbirleri kapsamında, Türkiye'de ilk pozitif vakanın tespit edilmesinden itibaren Pazarkule Sınır Kapısı'nda alınan önlemleri açıkladı.

Edirne sınırındaki çadır alanına giriş ve çıkışlar kontrollü hale getirilerek, çadırların olduğu alanlar ve çadırların içi günde 2 defa dezenfekte edildi. Ayrıca, göçmenlerin ateşi günde 3 kez ölçüldü. Bölgeye eldiven ve maske gibi çok sayıda medikal ürün gönderildi, virüsten etkileneceğinden şüphe duyulanlar için de izolasyon çadırları kuruldu. 

Bölgede pozitif vakaya rastlanmadı, ancak salgına karşı daha sıkı önlemler alınması amacıyla çadırların boşaltılması ve 5 bin 848 göçmenin Geri Gönderme Merkezi'ne sevk edilmesi kararlaştırıldı.

- Karantina uygulaması

Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilmeden önce sağlık birimlerince kontrolleri sağlanan göçmenler, 14 gün süreyle karantina altına alındı.

Karantina sürelerinin sona ermesinin ardından göçmenler kayıtlı oldukları ile dönebilecek, Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlere ise engel olunmayacak.

 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.