Adalet Bakanı Tunç, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana soykırımın yapıldığı Gazze’nin, açık hava hapishanesine dönüştüğünü ifade etti.
Tüm uluslararası sözleşmelerin ihlal edildiği, insancıl hukukun görmezden gelindiği Gazze’de; çocuklar, kadınlar, masum insanların katledildiğini belirten Bakan Tunç, “Kadın ve çocuk haklarından bahseden derneklerin, sivil toplum kuruluşlarının, devletlerin söz konusu Gazze olunca ses çıkarmamaları çifte standarttır.” dedi.
Bakan Tunç, Gazze’de hiçbir kurala uymayarak savaş ve insanlık suçu işleyen işgalci İsrail’in, uluslararası mekanizmalara ve uluslararası hukuka olan güveni sarstığına değinerek, şunları kaydetti:
“Gazze’de çocukları ağlatanları ve öldürenleri lanetliyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye olarak her zaman adaletin ve hakkaniyetin yanında olacak; mazlumların hakkını, dünyada insan haklarını savunmaya devam edeceğiz.”
Hibya Haber Ajansı
© Copyright 2025 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.