Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-01-17 14:37:41

CEPDER Şanlıurfa İl Başkanı Arğan: "Döviz çıkışını en çok engelleyen meslek grubuyuz"

AFYONKARAHİSAR - 17.01.2023 - HİBYA - Şanlıurfa Cep Telefoncular Derneği Başkanı Mehmet Arğan, cep telefonu teknik servislerinin, vatandaşın yurt dışından ya da herhangi bir firmadan yeni telefon almak yerine elindeki telefonunun onarımını yaparak hem kişinin bütçesinden nakit çıkışını hem de bu cihazların yurt dışından ithalatını en aza indirerek ülkeden döviz çıkışını engellediklerini söyledi.

Arğan açıklamasında teknik servislerin önemine işaret ederek, "Özellikle cep telefonu ve elektronik cihazlarda en üst seviyede mücadele ediyor, ülkemizden dolar çıktısını engelliyoruz. Vatandaşlarımızın yurt dışından yeni telefon alma ya da herhangi bir firmadan yeni telefon almak yerine elinde olan telefon tablet veya elektronik aletlerin onarımını yaparak hem kişinin bütçesinden nakit çıkışını hem de ülkemizden onarım olmaması durumunda zaruri ihtiyaç olan bu cihazların yurt dışından kaçak veya yasal yollardan ithalatını en aza indiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Ortalama bilinçli bir teknik servis çalışanının günde minimum 5 cihazın bakım, onarım ve tamirini yaptığını belirten Arğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ortalama bir cihaz fiyatına baktığımızda 5 bin TL olarak hesaplarsak, taban fiyattan bu günde 25 bin TL gibi ciddi bir rakam çıkarır ortaya. Yıllık bazda hesapladığımızda astronomik rakamlar ortaya çıkmaktadır. Biz burada verilen emeğin büyüklüğünü çok net görebiliyoruz. Bu vesile ile devletimizin bu branşta aksiyon alan, elini taşın altına koyan esnafımız için gerek işlerini geliştirme gerekse eğitim programları ile desteklemesi, KOSGEB gibi kuruluşların bu kapsamda gerekli kolaylıkları sağlamalarının ve destek olmalarının elzem olduğunu düşünüyoruz. Biz CEPDER ailesi olarak ülkemiz halkımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, belirttiğimiz kuruluşların da bize destek olmalarını bekliyoruz. Her şey yaşanabilir refah seviyesi yüksek bir toplum için."
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.