Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-10 13:59:00

Üniversiteliler Tüpraş Nextremers programıyla iş hayatına hazırlanıyor

 

Üniversite öğrencilerinin kişisel gelişimlerini de destekleyerek gerçek bir çalışma ortamı deneyimi sunan Nextremers programı Tüpraş Genel Müdürlüğü ile İzmit, İzmir ve Kırıkkale rafinerilerinde hayata geçirildi. 2 ayrı dönemde açılan ilanla Nextremers programının yetenek yönetiminin parçası olması hedefleniyor.

 

Program, üniversitelerin lisans 3’üncü sınıf ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik tasarlandı. İlk uygulaması 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle başlayan program kapsamında 25 üniversite öğrencisi Tüpraş rafinelerinde profesyonel iş deneyimi fırsatı elde etti.

 

Programın 2’nci yılı için başvuru süreci 23 Şubat 2020 tarihinde başladı. 15 Mart tarihine kadar sürecek başvuru sürecinde; Tüpraş kariyer sosyal medya hesaplarında yayımlanan ilan ve başvuru bağlantısı üzerinden yeni başvurular alınacak. Yeni dönem Nextremers öğrencileri, Temmuz 2020 itibarıyla Tüpraş’ta proje öğrencisi programına başlayacaklar.

 

“Gençlere staj deneyiminin ötesinde, gerçek bir çalışma deneyimi sunuyoruz”

 

Nextremers’ın, öğrencilere gelecekte mutlu çalışabilecekleri bir işyeri, sektör ve iş alanı deneyimi yaşatmak için kurgulandığını anlatan Tüpraş İnsan Kaynakları Direktörü Ahmet Aksoy, “Bu programla staj deneyiminin ötesinde, gerçek bir çalışma deneyimi sunmayı amaçlıyoruz. Tüpraş Nextremers Proje Öğrencileri yaz aylarında tam zamanlı, okul döneminde ise haftanın en az 2 günü Tüpraş’a gelerek profesyonel iş ortamını soluyor. Şirketimiz her bölüm öğrencisinin, okulda öğrendiklerinden yansımalar bulabileceği, büyük bir organizasyon. Biz bu programla öğrencilerin hem ilgi alanlarındaki departmanlarda proje bazında çalışmalarını sağlıyor; hem de farklı iş alanlarında yürütülen projelere ve eğitimlere dâhil olarak bütünü görmelerine destek oluyoruz” dedi.

 

Genç yeteneklerin Tüpraş’a geldiklerinde farklı bölümlerin ortak çalışmalarıyla ilerleyen inovasyon, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik ve rafineri teknik projelerinde de yer alma fırsatı bulduklarını dile getiren Aksoy, şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz inovasyon ve kurum içi girişimcilik ekiplerinde yer alarak fikirlerini üst yönetime sunma fırsatı elde ediyor, dijital dönüşüm projeleri kapsamında veri analitiği ekiplerimizle çalışmalar gerçekleştiriyor, sürdürülebilir iş fikirleri üretiyorlar. Ayrıca Genel müdürlük ve rafinerilerimizde teknik departmanlarda çalışarak önemli bilgi ve deneyimler elde ediyorlar.

 

Nextremers olarak tanımladığımız genç arkadaşlarımız Tüpraş’ta geleceğin yetkinlikleriyle tanışıyor, kendilerini gelecek için hazırlıyor. Türkiye’nin en büyük şirketinin kapsayıcı çalışma ortamında, inovatif ve tutkuyla çalışan ekiplerden oluşan bir ailenin parçası oluyorlar.”

 

Tüpraş’ın kampüs stratejisi hakkında da bilgi veren Aksoy, “Sürdürülebilir İK stratejimiz doğrultusunda Tüpraş’ın üniversitelerde de farkındalığı yüksek bir şirket olmasını hedefliyoruz. Yıllık kampüs stratejimizi Nextremers planımız doğrultusunda belirliyor ve en iyi yeteneklere ve geleceğin Nextremers adaylarına henüz öğrenciyken ve kampüsteyken ulaşmaya çalışıyoruz. Sunumlara, örnek çalışmalara ve derslere katılım sağlıyor, kampüsteki varlığımızı daha görünür hale getiriyoruz” dedi.

 

Gençler rafineri içi ve dışı etkinliklerle keyifli bir ortamda öğreniyor

 

Nextremers programı kapsamında hem rafineri içinde hem de dışında pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor. Rafinerilerde Tüpraş üst yönetiminin de katılım sağladığı Oryantasyon Kampı ve Liderler Kahvesi etkinliklerinin yanı sıra, Nextremers öğrencilerinin proje geliştirmelerine de imkan sağlayan “İTÜ Veri Analitiği Merkezi’nde Bir Gün Etkinliği” ve “Engineering Case Camp” etkinlikleri düzenlendi.


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.