Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-17 17:49:20

Şanlıurfa Valiliği: "Yarın sabahtan itibaren kademeli olarak su verilmeye başlanacak"

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle:

“14.03.2023 Salı günü ilimizi etkisi altına alan ve sel afetine neden olan şiddetli sağanak yağış kaynaklı, barajımızın havzasında aşırı kirlilik oluşması ve bu çamurlu suyun şehir şebekesinin altyapısında daha büyük çaplı problemlere yol açabilme olasılığı sebebiyle, 16.03.2023 Perşembe günü vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına tedbir amaçlı merkez ilçelerimize su arzı kesilmişti.

Su arıtma tesisimizdeki çalışmalarımız 17.03.2023 Cuma günü itibarıyla tamamlanmış olup, arıtmaya tekrar su pompalanmaya başlamıştır.

Arıtma su seviyesi kademeli olarak dolmaya başlayacak ve yarın (18.03.2023) sabahtan itibaren kademeli olarak ilimizin merkez ilçelerine (Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye) su verilmeye başlanacaktır. Akşam saatleri itibarıyla da merkez ilçelerimize su verme işlemi tamamlanmış olacaktır.

Şehrimizde dağıtılmaya başlanacak olan şebeke suyunun evde hijyen amaçlı kullanılmasında bir problem yoktur. Ancak resmi kaynaklarımızdan ikinci bir düzeltme gelene kadar içme suyu olarak kullanılmaması vatandaşlarımızın sağlığı açısından önem arz etmektedir. Halkımızın mağduriyet yaşamaması adına içme suyu takviyeleri yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın uyarılarımıza hassasiyet göstermesi önem taşımaktadır. Tüm hemşehrilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.