Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-04 20:37:00

Türkiye'de koronavirüs günlüğü

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir yandan yurtdışındaki vatandaşların başarılı bir koordinasyonla ülkeye getirildiği, bir yandan alınan tedbirlerin denetiminin sıkı şekilde takip edildiğini bildirdi.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüse karşı mücadelede Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm imkanlarıyla milletinin hizmetinde olduğunu belirtti.

''Türkiye'de koronavirüs 4 Nisan 2020 başlığıyla'' yayımlanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''THY'nin iç hat seferlerinin 20 Nisan'a kadar durdurulduğu bildirildi. İşçi olarak çalıştıkları Irak'tan yurda getirilen 334 Türk vatandaşı Kütahya'da KYK'ya ait öğrenci yurtlarına yerleştirildi. Gebze Teknik Üniversitesi Kovid-19'la mücadele kapsamında 2 farklı 'hızlı tanı kiti' üretilmesi için çalışmalara başlandığını duyurdu. 1 Nisan'da hayata geçecek olan konaklama vergisi 1 Ocak 2021'e ertelendi. İşsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemeleri vatandaşlara PTT çalışanları tarafından 6 Nisan'dan itibaren konutlarında teslim edilecek. 30 büyükşehir ve Zonguldak için uygulanan giriş çıkış yasağı kapsamında denetimler başladı. Dikimevi müdürlüklerince haftada toplam 1 milyon maske, 5 bin tulum, ilaç fabrikası müdürlüğünce de haftada 5 bin litre alkol bazlı dezenfektan üretildiği açıklandı. İstanbul Valiliği, bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul'dan çıkışları için terhis belgesinin yeterli olduğunu bildirdi.''

 

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.