Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-01-22 08:42:00

Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

Dünya Sağlık Örgütü yeni salgın riski karşısında Cenevre’de bir toplantı düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Çin, virüsle ilgili ülke çapında denetimleri sıkılaştıracağını açıkladı.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, Çin ziyaretinin ardından hastalanan ve Washington'da tedavi altına alınan kişinin, Wuhan'da görülen koronavirüsünün aynısını taşıdığı belirtildi.

Trump'ın görevden azli istemiyle başlatılan  yargı sürecinde Senato'daki ilk duruşma gerçekleşti. Demokratların yeni delil sunulması talepleri reddedildi .

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı, Halkbank’ın hakkında açılan  davaya dahil olmadığı her bir gün için 1 milyon dolar para cezasına çarptırılmasını, katılmamaya devam etmesi halinde para cezasının her hafta katlanarak arttırılmasını talep etti .

Hafter’in Berlin bildirisini imzalamadığı açıklandı.

Çin ticaret heyeti üyesi: ABD ile 2. Faz ticaret müzakereleri için tarih belirlenmedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Türkiye olmadan DEAŞ'a karşı elde ettiğimiz başarıyı sağlayamazdık.

Bu sabah ons altın 1.558,  brent petrol ise 64,30 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ne Olacak?

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de Perakende Satış verileri, ABD’de ise Konut Satışları verileri açıklanacak.

Dünya Ekonomik Forumu'nun düzenlediği Davos Zirvesi devam ediyor.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif yukarı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

 

İnfo Yatırım Günlük Bülten

BİST100 endeksinde hafif yukarı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni virüs nedeniyle ölenlerin artması ve Çin hükümetinin virüsün daha tehlikeli olabileceğini belirtmesi ile Asya Borsalarında negatif bir hava hakimdi. Dolar/TL’nin 5,93 seviyelerine yükselmesi ve birlikte küresel piyasalardaki hastalık korkusu BİST100 endeksinin güne %0,60 düşüşle 121.886 seviyesinden başlamasına sebep oldu.

 

Piyasa açılışı ardından gelen kar satışları, öğleden sonra Almanya’da beklentilerden iyi gelen ZEW Endeksleri ile ABD Başkanı Trump’ın Çin ile olan Faz-2 Ticaret Anlaşmasındaki olumlu konuşmaları yerini alımlara bıraktı. Böylelikle endeks pozitif yöne doğru evrildi. Kapanışa doğru alımların iyice artmasıyla endeks günü %0,76 artışla 123.556 seviyesinden yeni rekoruyla kapattı.

 

İçeride önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de Perakende Satış ve ABD’de açıklanacak Konuk Satışları piyasaların odağında olacak.

 

Gün içinde takip edeceğimiz direnç seviyeleri 124.300 – 125.000 olacak. Kar satışlarının gelmesi halinde ise destek seviyeleri ise 123.000 –121.500 olacak.

Kaynak: İNFO YATIRIM
Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.