Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-03-25 11:57:00

Tat ve koku kaybı virüsün işareti olabilir

Dış Haberler, 25 Mart (HİBYA) - İngiliz Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Derneği ENT UK' nın verilerine göre tat ve koku duyularımızın azalması corona virüsü hastalığına yakalandığımızın bir işareti olabilir.

ENT UK' nin Çin, Güney Kore ve İtalya'dan derlediği veriler Covid-19 virüsünden etkilenen önemli sayıda hastanın koku duyularının azaldığını göstermekte.

ENT İngiltere sözcüsü, "Güney Kore çok sayıda insanı test etti ve corona için pozitif test edilenlerin yüzde 30'u için ana semptom koku hissi azalması" diye konuştu.

Derneğe göre, farklı ülkelerdeki değişik doktorlar, sadece koku hissetmekten başka semptomları olmayan corona hastalarının sayısının arttığını ifade ediyor.

Almanya'daki Bonn Üniversite Hastanesi Viroloji Enstitüsü Başkanı Profesör Hendrik Streeck, Frankfurter Allgemeine dergisine verdiği röportajda, ekibinin görüştüğü yüzden fazla covid-19 hastalarının, üçte ikisinin yoğun koku ve tat kaybı yaşadığını anlattıklarını söylüyor.

Şimdiye kadar, semptomların ne zaman ortaya çıkacağını tam olarak kestirilemediğini belirten Hendrik Streeck, belirtilerin enfeksiyonun daha ileri bir aşamasında ortaya çıkacağına inandığını söylüyor.


Hibya Haber Ajansı

 

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.