Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2023-03-30 15:40:04

Demokrat Partili Çevik: "Bu ülkede atalarımızın kanı, bizlerin ise alın teri var"

“Gitgide radikalleştiler” 

"Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhur İttifakının Türkiye için vaat ettiklerine baktığımızda korkunç bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz" diyen Çevik, "Üstelik bu tablo yeni de değil. 2017 referandumu ile beraber otoriterleşen ve radikalleşen bir yönetici kadro ve siyasi anlayış hakim olmuştu. Bugün ise bu radikal anlayış Cumhur İttifakına son katılanlarla beraber iyice ete kemiğe bürünmüştür. Adeta Cumhur İttifakı Taliban İttifakı olmuştur." diye konuştu.

"Toplumun her kesimini ayrıştırıyorlar” 

İktidara geldiklerinden bu yana milleti ayrıştırmaya devam ettiklerini söyleyen Çevik, şöyle devam etti:

"Emekli ile çalışanı, öğretmen ile öğrenciyi, Sünni ile Alevi’yi, doktor ile hastayı, vatanımızda yaşayan tüm etnik kimlikleri birbirine kırdırdığı gibi şimdi de erkekle kadını birbirine kırdırtmak peşindeler. Aileyi bu şekilde mi koruyacaksınız? Bütün bunların yanı sıra, yan yana geldikleri radikal ve marjinal yapılar karma eğitimi de sakıncalı görüyormuş. Onların mevzusu eğitim değil! Öyle olsa gerçek eğitim problemlerinden bahsederlerdi. Öğrencinin vahim durumu ortada. 240 bin liseli genç Açık Öğretime geçmiş. Çünkü servis parası, dolmuş parası, yemek parası, araç gereç parasına aileleri para yetiştiremiyor. Aynı zamanda birçok çocuğumuz da çalışıp ailesine bakmak zorunda kalıyor. 150 bin üniversite sınavına girerek doktorluk, diş hekimliği, eczacılık, mühendislik gibi en zor bölümleri kazanmış öğrencimiz üniversiteye kayıt yaptıramamış. Çünkü üniversite eğitimlerini karşılayacak paraları yok!"

Milletin affetmeyeceğini ifade eden Çevik, "İsrail bile pankart açıyor Türkiye olmak istemiyoruz diye. Bizi düşürdüğünüz hale bakın, utanın! Tabi utanç, merhamet, akıl sizde kaldı ise." ifadelerini kullandı.

“Peki, biz Demokrat Parti olarak ne diyoruz?” 

Demokrat Parti olarak kadın-erkek herkesin müreffeh olduğu, herkesin güvende olduğu bir Türkiye istediklerini belirten Çevik, "Kadını siyasetin ve siyasetçinin bir suni malzemesi olmaktan çıkaracağız diyoruz.  Kadına üstten bakarak bu baskı hangi mahalleden gelirse gelsin ona ne yapması gerektiğini söyleyen her bakış açısını reddediyoruz. Aile içinde kadının statüsünü güvence altına alıyoruz. Engelli, kadın ve çocuklara sağlık hizmetlerini ücretsiz, ihtiyaç halinde yerinde vereceğiz. İster kırsalda ister metropolde olsun çalışma hayatına girmek isteyen kadının mesleki becerilerini geliştireceğiz. Mobbinge müsaade etmeyeceğiz. Ev hanımının da çalışanın da finansal, dijital ve mevzuat açıklarını gidereceğiz. Eşit işe eşit ücret diyeceğiz. Şiddete ve şiddetin her çeşidine sıfır tolerans diyeceğiz. Kadına yönelik şiddet davalarına bakan özel yetkili mahkemeler ve Yargıtay’da ayrı bir ceza dairesi kuracağız." şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.