Reklam
Vakıf Katılım
Tarih : 2020-04-13 13:46:00

Rekor kesinti kararıyla Brent petrol 33 doları aşsa da yeniden gevşedi

OPEC, Rusya ve diğer büyük petrol üreticilerinin 4 gün süren yoğun müzakerelerden sonra gürde 9.7 milyon varil üretim kısıntısında anlaşması üzerine, petrol fiyatları günün erken saatlerinde yükselse de daha sonra gevşedi. 

Saat 13.21 itibarıyla Haziran vadeli Brent petrolünün varili yüzde 0.6 yükselişle 31.29 dolardan işlem görürken, Mayıs vadeli Batı Teksas petrolü yüzde 0.35 artı ile 22.84 dolarda seyrediyor.

Oysa sabah saatlerinde açılışta Brent petrolü 33.2 dolara, Batı Teksas petrolü de 24.59 dolara kadar çıkmıştı.

Diğer yandan ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs'ın küresel petrol talebinin Nisan ayında günde 30 milyon varil düşeceği yolundaki tahmini Brent petrolünde fiyatların 30.88 dolara katar düşmesine neden oldu.

Üreticilerin aldığı karar tarihteki en büyük bir kerelik üretim kesintisi olarak nitelendiriliyor. Koronavirüs salgınının işyeri kapatmalarına ve ekonomiyi kilitlemesine neden olması küresel petrol talebinin keskin bir şekilde azalmasına neden olacak. Buna bir de Suudi Arabistan ile Rusya arasında bir fiyat savaşı da eklenince Mart ayında petrol fiyatlarında büyük bir düşüş oldu. 


Hibya Haber Ajansı

© Copyright 2024 haberebakhabere.com Tüm Hakları Saklıdır.
Web sitemiz Hibya Haber Ajansı Abonesidir.